Enciclica despre iubire va fi publicata la 25 ianuarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Enciclica despre iubire va fi publicată la 25 ianuarie

[2006-01-18]
Papa Benedict al XVI-leaÎn timpul audienței generale de astăzi, Papa Benedict al XVI-lea a anunțat că prima sa enciclică, cu titlul "Deus Caritas est", va fi făcută publică la 25 ianuarie. Prezentarea oficială a documentului va avea loc la biroul de presă al Sfântului Scaun, la amiaza zilei de miercuri, săptămâna viitoare. Lansarea acestui document a fost subiect de îndelungi speculații, încă din primele zile ale lunii decembrie. Întârzierea pare a se fi datorat unor probleme de traduceri.

Explicând conținutul documentului, Papa a spus că "iubirea apare astăzi adesea ca ceva îndepărtat de învățătura Bisericii". Totuși, "este o singură mișcare ce are diferite dimensiuni". "Caritatea este iubirea care renunță la sine în favoarea altora. `Eros` devine `agape` dacă omul caută binele celorlalți, devine `caritas` dacă este deschisă spre propria familie și spre întreaga familie umană." Papa a mai afirmat că enciclica "urmărește să arate că actul foarte personal al iubirii trebuie exprimat în Biserică, dar și ca act organizațional. Dacă este adevărat că Biserica este o expresie a lui Dumnezeu, trebuie să fie adevărat că iubirea devine un act eclezial."

"Consider ca un semn providențial faptul că enciclica va fi publicată la 25 ianuarie, în ultima zi a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, când mă voi duce în Bazilica San Paolo fuori le mura, pentru a mă ruga împreună cu frații protestanți și ortodocși." Papa și-a încheiat alocuțiunea exprimându-și speranța că apropiatul document va "lumina viața noastră de creștini". Cu acest anunț Papa pune capăt unei lungi așteptări: săptămâna viitoare Biserica va avea prima sa enciclică, primul document major care va purta semnătura sa pontificală.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1545, Ultimul acces: 2024-04-15 08:47:01