Ajutor pentru victimele HIV/SIDA in Rwanda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ajutor pentru victimele HIV/SIDA in Rwanda

[2006-01-20]
(Fesaha Tsegaye / ANN)
Numarul persoanelor infectate cu HIV/SIDA este in continua crestere, de aceea, acum, mai mult ca niciodata, trebuie ca acesti oameni sa afle despre dragostea Dumnezeu. In conformitate cu datele Organizatiei Natiunilor Unite, exista aproximativ 40 de milioane de persoane bolnave de SIDA.

Biserica Adventista si-a pus de mult la dispozitie spitalele pentru a-i ajuta pe cei infectati cu acest virus, dar mai nou Biserica si-a deschis si portile pentru acestia. Biserica este hotarata sa uneasca vorbele de incurajare cu speranta din actiunile intreprinse.

Pe 11 ianuarie 2006, in Kibuze, Rwanda a avut loc o intalnire a unui grup de 120 de persoane – pastori, profesori si alti lideri ai bisericii – din Rwanda si Statele Unite ale Americii. Intalnirea a deschis drumul Bisericii in aceasta tara pentru ajutorarea celor cu HIV/SIDA.

Aceasta lucrare se construieste pe temeliile deja stabilite de biroul „Serviciului International Adventist de Ajutor” din Johannesburg, Africa de Sud, serviciu ce invata bisericile cum sa comunice cu cei care sufera de HIV/SIDA.

Condus de dr. Oscar si Eugenia Giordano, acest serviciu ajuta bisericile adventiste din tari precum Camerun, Etiopia, Ghana, Kenya, Lesotho, Madagascar, Uganda, Rwanda si Swaziland sa se organizeze astfel incat „fiecare biserica sa devina un centru de sanatate in slujba comunitatii”.

La intalnirea din Rwanda s-a discutat despre initierea unui „Proiect de crestere al caprinelor”, a spus dr. Alan Handzsides, directorul departamentului de sanatate al bisericii adventiste mondiale.

„Pentru o minte occidentala, un astfel de proiect ar parea ciudat, dar pentru un african, o capra aduce venituri si il ajuta sa aiba o viata sanatoasa, care este cruciala cand traiesti cu aceasta boala”, a declarat dr. Handysides intr-un interviu acordat ANN.

Pentru punerea in practica a ideii ca fiecare biserica trebuie sa devina o „celula” care sa ii ajute pe cei afectati de HIV/SIDA, se va apela la ajutorul celor aproape 4 milioane de adventisti de pe continent, organizati in aproximativ 20.000 de biserici.

Unele biserici din Africa deja desfasoara activitati prin care ajuta micile intreprinderi si activitati care imbunatatesc traiul: de la furnizarea de masini de cusut si brutarii, pana la cresterea caprelor, ca mijloace de ajutor pentru bolnavi.

Biserica Adventista Centrala din Nairobi, Kenya este un exemplu clasic de biserica ce a devenit un centru de sprijin pentru persoanele cu HIV/SIDA. Dr. Handysides a explicat ca multe din camerele de studiu biblic ale acestei biserici au fost transformate in camere unde sunt ingrijiti bolnavii, si de asemenea sunt folosite pentru teste, consiliere, asistenta pentru diferite domenii, dar si pentru alte activitati.

Incurajarea bisericilor de a-i ajuta pe cei bolnavi de HIV/SIDA face parte din programul „A Spune Lumii”, un program al bisericii care impartaseste Evanghelia printr-o multime de mijloace, inclusiv comunicarea in cadrul societatii, comunicarea prin media si prin incurajarea membrilor de a petrece mai mult timp studiind Biblia si rugandu-se. Unul din scopurile acestui program este acela de a creste implicarea membrilor bisericii in societate.

„Esenta programului „A Spune Lumii” nu este doar cuvantul rostit. Putem fi crestini si prin fapte, nu doar prin cuvinte. Totul se potriveste minunat cu „A Spune Lumii”. Prin relationarea cu comunitatile in care traim, transmitem oamenilor ca ne pasa de ei, ne intereseaza sanatatea lor si ca ei sunt persoane valoroase si vrem sa fim prietenii lor”, a spus dr.Handysides.

In Africa est-centrala, unde se afla Rwanda, locuiesc mai mult de 7 milioane de persoane infectate cu virusul HIV/SIDA. De asemenea, aici se inregistreaza 6000 de morti pe zi. Sunt intre 2 si 3 milioane de copii infectati cu acest virus, multi dintre ei sunt orfani, flamanzi si au nevoie de lucrurile esentiale pentru traiul zilnic. In fiecare ora, la nivel global, 468 de adulti si 70 de copii contacteaza acest virus.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1459, Ultimul acces: 2024-04-12 23:01:58