Citirile biblice pentru fiecare zi - Ziua a doua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Citirile biblice pentru fiecare zi - Ziua a doua

[2006-01-22]
Zidind unitatea creștină cu Iisus în mijlocul nostru – ecumenismul cel de toate zilele.

“și voi sunteți datori ca să spălați picioarele unii altora” (Ioan 13: 14)

Deut. 30, 15-20: “Atunci vei trăi și te vei înmulți”
Ps. 133 (132): “Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună”.
1 Cor. 12, 12-31: “Iar voi sunteți trupul lui Hristos și mădulare (fiecare) în parte”.
Ioan 13, 1-15: “și voi sunteți datori ca să spălați picioarele unii altora”.

Comentariu
Așa cum ne grăiește psalmistul, unitatea este plăcută. Întrucât Hristos se află printre noi, toți creștinii au obligația de a-și pune în acord și mai mult viața lor de zi cu zi cu duhul Evangheliei în cadrul comunităților lor.
Spălând picioarele ucenicilor Săi în seara de dinaintea morții Sale, Iisus ne-a lăsat o pildă grăitoare de comportament creștinesc față de aproapele nostru. În 1 Corinteni 12, Sf. Apostol Pavel, scriind despre necesitatea de a ne îngriji unii pe alții, adaugă faptul că în Duhul Sfânt fiecare este diferit, deși este mădular al aceluiași trup. Cuvântul lui Dumnezeu ne cheamă, ca frați și surori în cadrul Bisericii, să primim sarcina concretă de a întări poziția Bisericii spre a putea sluji lumii.
Participarea la viața Sfintei Treimi nu este doar un simplu enunț al unui articol de credință. Evanghelia ne îndeamnă să ne implicăm zi de zi în sarcini cu caracter ecumenic, pentru ca Biserica să poată reflecta mai bine comuniunea treimică. Într-Unul Dumnezeu, pe Carele noi îl mărturisim dimpreună cu frații și surorile noastre din cadrul altor confesiuni monoteiste, nu se află oare pentru noi o pildă de urmat prin dragostea împărtășită între Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt? Aflați în mijlocul membrilor Bisericii, înaintarea alături de Hristos ne arată că o acțiune pozitivă, oricât de neînsemnată ar fi ea, dar realizată în cadrul comunității are o valoare superioară celei realizate în singularitate.
A spăla picioarele fraților și surorilor tale reprezintă mai mult decât un simplu gest, însemnă deschiderea inimii tale întru credincioșie față de Hristos care ne poruncește să slujim Biserica, pentru care noi trebuie să fim atât pietre vii, cât și ziditori.

Rugăciune
Veșnicule Părinte, uniți în numele Fiului Tău, Iisus Hristos și în prezența Duhului Tău, Mângâietorul, noi făgăduim să zidim o comunitate creștină cu inimă și râvnă reînnoite în focul dragostei Tale. Cu cei ce ne întâlnim în viața noastră de zi cu zi, fie ca să viețuim întru unitatea ecumenică, după chipul Fiului Tău, Carele a spălat picioarele ucenicilor Săi, ca împreună să putem intra în viața cea nouă în prezența Sa. Amin.

Sursa: www.osmth.ro


Contor Accesări: 1744, Ultimul acces: 2024-04-16 01:43:47