Urarile Papei pentru Bisericile rasaritene care celebreaza Craciunul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Urările Papei pentru Bisericile răsăritene care celebrează Crăciunul

[2008-01-07]
În ziua de duminică, 6 ianuarie 2007, Papa Benedict al XVI-lea a adresat urări creștinilor din Bisericile răsăritene care sărbătoresc Crăciunul în ziua de luni, 7 ianuarie, conform calendarului iulian. "Este o mare bucurie să împărtășim celebrarea misterelor credinței, în bogăția multiformă a riturilor care atestă istoria bimilenară a Bisericii", a spus Sfântul Părinte înainte de rugăciunea Angelus recitată cu credincioșii și pelerinii reuniți în Piața Sf. Petru.
"Împreună cu Comunitatea Răsăritului creștin, mult devotată Maicii Preasfinte a lui Dumnezeu, invocăm protecția Mariei asupra Bisericii universale, pentru ca să se răspândească în lumea întreagă Evanghelia lui Cristos, Lumen gentium, lumina tuturor popoarelor", a adăugat el. Biserica Catolică și î n general creștinii din Apus urmează calendarul gregorian, reformat de Papa Grigore al XIII-lea în 1582, în timp ce unele Biserici răsăritene urmează calendarul străvechi numit iulian, pentru că a fost stabilit de Iuliu Cezar în anul 46 d.C.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 876, Ultimul acces: 2021-04-14 07:36:17