Este nevoie de curajul Magilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Este nevoie de curajul Magilor

[2008-01-06]
Lumea are nevoie de speranța și de curajul care i-a animat pe Magi, a fost mesajul central al predicii rostite astăzi de Papa Benedict al XVI-lea la Liturghia din solemnitatea Epifaniei Domnului, în Bazilica San Pietro. Evenimentul evanghelic de care amintește Epifania, vizita Magilor la Pruncul Isus în Betleem, amintește de originile istoriei poporului lui Dumnezeu, a mai spus Pontiful. "Sosirea magilor de la Răsărit la Betleem, pentru a-l adora pe nou-născutul Mesia, este semnul manifestării Regelui universal al popoarelor și al tuturor oamenilor care caută adevărul", și o mișcare opusă "celei de la Babel: de la confuzie la înțelegere, de la dispersare la reconciliere".
"De atunci au început `timpurile din urmă`, în sensul că planul a fost pe deplin revelat ș i realizat în Cristos, dar cere să fie primit de istorie, care rămâne mereu o istorie de fidelitate din partea lui Dumnezeu și din păcate și de infidelitate din partea noastră a oamenilor. Însăși Biserica, depozitară a binecuvântării, este sfântă și alcătuită de păcătoși, marcată de tensiunea dintre `deja` și `nu încă`. La plinirea timpurilor Isus Cristos a venit să ducă la îndeplinire legământul: El însuși, Dumnezeu adevărat și om adevărat, este Sacramentul fidelității lui Dumnezeu față de planul său de mântuire pentru întreaga umanitate."
Pontiful a continuat: "Rămâne adevărat ceea ce spune profetul: `bezna învăluie popoarele`. Nu se poate spune, de fapt, că globalizarea este sinonimă cu ordinea mondială, din contră. Conflictele pentru supremația economică și acapararea resurselor energetice, hidrice și materiilor prime fac dificilă munca tuturor acelora care, la orice nivel, încearcă să construiască o lume justă și solidară. Este nevoie de o speranță mai m a re, care să permită preferarea binelui comun al tuturor luxului câtorva și mizeriei multora. Dacă lipsește adevărata speranță, se caută fericirea în beție, în superfluu, în excese, conducând la ruina individului și a lumii."
"Cumpătarea, moderația nu este atunci doar o regulă ascetică, dar și o cale de salvare pentru omenire. Este de acum evident că numai adoptând un stil de viață cumpătat, însoțit de serioasă angajare pentru o echitabilă distribuție a bogățiilor, va fi posibil să se instaureze o ordine de dezvoltare justă și posibil de susținut sau durabilă. Pentru aceasta este nevoie de oameni care să nutrească o mai mare speranță și să aibă de aceea mai mult curaj. Curajul magilor, care au întreprins o lungă călătorie urmând o stea și care au știut să se îngenuncheze înaintea unui Copil și să ofere darurile lor prețioase. Avem toți nevoie de acest curaj, ancorat într-o puternică speranță. Să ne dobândească aceasta Maria, însoțindu-ne în pelerinajul nostru p ământesc cu ocrotirea sa maternă. Amin.
(Sursa: vezi aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 897, Ultimul acces: 2021-04-10 18:19:25