Botezul Domnului sarbatorit impreuna de greco-catolici si ortodocsi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Botezul Domnului sărbătorit împreună de greco-catolici și ortodocși

[2008-01-06]
Botezul Domnului nostru Isus Cristos a fost un prilej de mare sărbătoare pentru Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din Oradea. După celebrarea Sfintei Liturghii și Sfințirea Apei în Catedrala "Sfântul Nicolae", Preasfințitul Virgil Bercea, preoții și credincioșii s-au îndreptat în procesiune, împreună cu Episcopul ortodox al Oradiei, Preasfințitul Sofronie Drincec, și credincioșii ortodocși spre podul din centrul Municipiului Oradea pentru a sfinții apele Crișului Repede, aflăm de pe BRU.ro.
La procesiune au participat câteva mii de credincioși bucuroși că cei doi Episcopi, greco-catolic și ortodox, participă pentru prima dată împreună la această sfințire a apei. La eveniment a participat și primarul Oradiei, Mihai Groza, precum și alte autorități publice locale, județe ne, precum și parlamentari. Preasfințiții Virgil și Sofronie s-au rugat împreună pentru ca anul în care tocmai am intrat să fie unul plin de dragoste și speranță pentru întreaga comunitate, după care, la sfârșitul concelebrării, au aruncat împreună o cruce împletită din flori în apele râului, conform tradiției.
La finalul procesiunii, cei doi Episcopi și-au exprimat speranța că acesta este un moment istoric care trebuie urmat de alți pași. Concret, s-a propus ca și în noaptea de Înviere să se organizeze o procesiune la care să participe împreună credincioșii celor două Biserici surori naționale. Preasfințitul Virgil Bercea a mulțumit tuturor participanților spunând "procesiunea la care am participat împreună este o primă piatră așezată la temelia drumului apropierii, iertării și al dragostei dintre cele două Biserici".
(Sursa: BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 906, Ultimul acces: 2021-04-14 07:37:49