Catedrala "Sf. Ioan Botezatorul" din Fagaras isi sarbatoreste hramul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala "Sf. Ioan Botezatorul" din Fagaras isi sarbatoreste hramul

[2008-01-07]
Sfantul lacas se afla inca in constructie, lucrarile demarand in anul 1995. Mai multe detalii despre aceasta Catedrala am aflat de la parintele Ioan Ciocan, protopop de Fagaras: "In 1995 am facut concurs de proiect, insa am intampinat greutati din cauza lacului cetatii, deoarece atunci cand am sapat fundatia toata apa din lacul cetatii a venit in fundatia de la Catedrala. Cu toate acestea, am reusit sa facem fundatia, sa ridicam peretii pentru demisol, am facut platforma Catedralei, insa tot nu am primit avizul pentru constructia ei, aviz pe care l-am obtinut in urma cu patru ani de zile".
Sarbatoarea de astazi a fost marcata intr-un mod deosebit prin parada cetelor de colindatori din tara Fagarasului si s-a bucurat de prezenta IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, dupa cum ne-a spus parintele protopop Ioan Ciocan: "Am avut bucuria sa avem in mijlocul nostru pe IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, care a fost insotit de cateva personalitati ale urbei noastre. Sarbatoarea s-a incheiat cu hora unirii in mijlocul orasului, in fata Catedralei, in acest mod incheindu-se sarbatorile de iarna".

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 938, Ultimul acces: 2021-04-23 10:12:39