Biblioteca destinata studiului pentru comunitatea ortodoxa romana din Istanbul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biblioteca destinata studiului pentru comunitatea ortodoxa romana din Istanbul

[2008-01-07]
Parohia "Sfanta Treime" a comunitatii ortodoxe romane din Istanbul, Turcia, infiintata in urma cu sapte ani de catre Patriarhia Romana, va beneficia in urmatoare perioada de o biblioteca destinata studiului si cunoasterii limbii romane. Sub patronajul PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, in toamna anului trecut Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, a asigurat suma necesara in vederea achizitionarii mobilierului si a elementelor de birotica necesare acestei bibliotecii. Mai multe informatii in acest sens am aflat de la pr. Silviu State, parohul bisericii ortodoxe romane "Sf. Mucenita Paraschevi" din Istanbul: "Sub patronajul PF Parinte Patriarh Daniel, lucrarile pentru infiintarea bibliotecii s-au inceput in luna octombrie, iar aceasta biblioteca dorim sa fie o lucrare a Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care ne-a promis o sponsorizare pentru a obtine un ajutor financiar cu care noi am achizitionat elementele de mobilier si birotica necesare deschiderii bibliotecii. Dorim sa aducem carte romaneasca de acasa, incat avem nevoie de orice ajutor".
Ce reprezinta pentru comunitatea ortodoxa romana din Istanbul noua biblioteca am aflat mai multe detalii de la parintele Silviu State: "In biblioteca aceasta noi ne regasim cu cei dragi de acasa, cu anii copilariei si cu tot ceea ce noi am primit valoros si frumos de la stramosi, ca romani, pe care le purtam cu noi oriunde ne-am afla".

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 987, Ultimul acces: 2021-04-17 10:18:22