Trupul lui Padre Pio va fi expus spre venerare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Trupul lui Padre Pio va fi expus spre venerare

[2008-01-07]
Trupul Sfântului Padre Pio va fi exhumat și expus spre venerare publică anul viitor, a anunțat Arhiepiscopul locului. Ideea exhumării trupului faimosului călugăr capucin a provocat deja o aprigă opoziție din partea unora dintre rudele lui Padre Pio, care au denunțat planurile ca 'necivilizate'.
Arhiepiscopul Domenico D`Ambrosio a afirmat că trupul lui Padre Pio va fi expus spre venerare în 2008, când se împlinesc 40 de ani de la moartea sa. În fiecare an aproximativ un milion de pelerini vin la sanctuarul sfântului de la San Giovanni Rotondo. Perioada exactă a expunerii nu a fost stabilită încă. Oficialii așteaptă încă, se pare, sfatul unui expert despre exhumarea trupului și conservarea lui. Pia Forgione, nepoată a lui Padre Pio, a cerut în tribunal oprirea exhumării, afirmând că Arhiepiscopul nu are autoritatea de a decide expunerea trupului unchiului ei în public. Arhiepiscopul susține însă că are aprobarea Congregației pentru Cauzele Sfinților. Parte a motivului exhumării, a spus el, este să se asigure buna conservare a trupului.
Padre Pio, care a trăit între 1887 și 1968, și-a câștigat o reputație mondială de sfințenie încă din timpul vieții. Mii de oameni au raportat miracole după întâlnirea cu faimosul călugăr, care se pare că dispunea de daruri spirituale extraordinare, inclusiv stigmate și citirea sufletelor. Rapoartele despre miracole atribuite mijlocirii lui s-au înmulțit după moartea lui Padre Pio, devoțiunile față de el răspândindu-se și mai mult. Padre Pio a fost canonizat de Papa Ioan Paul al II-lea în 2002, în prezența a aproximativ două milioane de persoane.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1066, Ultimul acces: 2021-04-11 11:28:40