Tinerii din AC au daruit Papei o iesle din Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tinerii din AC au dăruit Papei o iesle din Țara Sfântă

[2008-01-07]
În dimineața zilei de duminică, 6 ianuarie 2007, tinerii care au participat la Pelerinajul internațional în Țara Sfântă, cu tema 'Pelerini ai păcii și unității', au fost prezenți la Liturghia din sărbătoarea Epifaniei prezidată de Papa Benedict al XVI-lea în Bazilica Sf. Petru. În numele întregului grup, Carolina Spiller și Anitha Ndayiragije, delegate din Argentina și respectiv din Burundi, i-au dăruit Pontifului o iesle din Țara Sfântă. La Roma s-a desfășurat ultima etapă a pelerinajului în Israel și Palestina făcut de 150 de tineri din Acțiunea Catolică (AC) provenind din 27 de țări din lume, care au dorit astfel să realizeze o experiență de schimb și împărtășire cu cei de o vârstă cu ei din comunitatea creștină din Țara Sfântă.
Călătoria a slujit și la a reparcurge în mod ideal drumul celor 30 de tineri din AC pe care Papa Paul al VI-lea i-a invitat personal la Ierusalim în 1 ianuarie 1968, cu ocazia primei Zile Mondiale pentru Pace. Au călăuzit pașii pelerinilor și cuvintele Papei Benedict al XVI-lea care, prin intermediul Cardinalului secretar de stat Tarcisio Bertone, a dorit să le încredințeze în mod ideal Mesajul pentru Ziua Mondială pentru Pace din acest an, cu tema 'Familia umană, comunitate de pace', pentru ca să îl transmită tinerilor creștini din Țara Sfântă. Întâlnindu-se toți în 29 decembrie 2007 la Roma, tinerii delegați și-au petrecut primele patru zile între Betleem și Ierusalim, unde s-au întâlnit cu Custodele Țării Sfinte, pr. Pierbattista Pizzaballa, și au ascultat relatările de viață ale tinerilor din acele locuri, marcate de situația delicată politică și militară de pe Malul de Vest.
În Galileea, la Nazaret, au fost găzduiți de peste șaizeci de familii din opt parohii de rit latin, melchit, maronit și bizantin, continuând experiența de întâlnire și împărtășire cu populațiile creștine din Cana, Nazaret și Reneh înainte de a merge la Haifa, pentru veghea de dinaintea plecării la Roma. În Bazilica Bunei Vestiri din Nazaret, Mons. Giacinto Marcuzzo, Episcop auxiliar de Ierusalim, a celebrat pentru ei Sfânta Liturghie. Momentul culminant al pelerinajului a fost celebrarea euharistică la Ierusalim, în 1 ianuarie 2008, pentru Ziua Mondială pentru Pace, împreună cu comunitatea creștină, în biserica cocatedrală a Patriarhiei Latine. Cu această ocazie, Patriarhul latin de Ierusalim, Mons. Michel Sabbah, a încredințat câte unui tânăr din fiecare țară o lampă cu ulei în formă de porumbel, ca invitație la o angajare concretă pentru pace. Acțiunea Catolică din România (ACRO) a participat la acest pelerinaj cu o delegație formată din 18 persoane care au reprezentat tinerii din asociațiile membre ale Federației.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 919, Ultimul acces: 2021-04-18 15:10:11