Neobisnuita deschidere a Patriarhului Alexei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Neobișnuită deschidere a Patriarhului Alexei

[2008-01-08]
Celebrarea Crăciunului - după calendarul iulian - a fost o ocazie de apropiere între Patriarhul rus Alexei al II-lea și Biserica Catolică. La sfârșitul celebrării solemne din Catedrala Cristos Mântuitorul din Moscova, liderul ortodox s-a întâlnit cu reprezentantul Sfântului Scaun în Rusia, Arhiepiscopul Antonio Mennini, și cu noul Arhiepiscop Mitropolit de Moscova, Mons. Paolo Pezzi.
Arhiepiscopul Mennini a declarat într-un interviu că Preafericirea Sa a răspuns urărilor Papei Benedict, exprimându-și apropierea și fraternitatea cu Papa. 'Patriarhul și-a exprimat apropierea sa față de mine și față de noul Arhiepiscop al Diecezei Maicii lui Dumnezeu din Moscova. Am sărutat apoi amândoi crucea cu care el i-a binecuvântat pe credincioși', a declarat Nunțiul Apostolic în Rusia. După aceea 'Patriarhul - adresându-se noului Arhiepiscop pe care i l-am prezentat - a spus că e gata să se întâlnească cu el cât mai rapid, nu doar pentru a-l cunoaște mai bine dar și pentru a studia împreună proiectele pastorale comune ce pot fi dezvoltate spre binele credincioșilor din regiunea Moscovei.'
'A subliniat aceasta și a spus că `credincioșii care trăiesc în regiunea Moscovei sunt încredințați grijii mele și grijii sale pastorale` și de aceea trebuie să lucrăm împreună', și-a mai amintit Arhiepiscopul Mennini din întâlnirea de ieri. 'Adresându-mi-se apoi mie, m-a rugat încă o dată să transmit Sfântului Părinte urările sale calde cu ocazia anului care tocmai a început.' Conform Nunțiului Apostolic, scurta întâlnire confirmă deschiderea spre cooperare 'nu doar în plan teoretic ci și practic'. 'Aceasta o demonstrează și întâlnirea din 28 decembrie a comitetului mixt catolico-ortodox, care a abordat câteva probleme practice dintre cele două Biserici.'
'Impresia mea este că acum nu există probleme pe care cele două părți să nu le poată dezbate deschis, fără teamă că relațiile vor fi rupte. Există un climat de încredere, de dialog bazat pe respect reciproc.' În încheiere Arhiepiscopul Mennini s-a declarat încântat de mesajul lansat de Patriarhul Moscovei în timpul Liturghiei în favoarea familiei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1589, Ultimul acces: 2024-04-08 11:02:29