Papa cere incetarea conflictului din Kenya - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa cere încetarea conflictului din Kenya

[2008-01-07]
Papa Benedict al XVI-lea le cere liderilor politici din Kenya să se angajeze la dialog, îndemnând națiunea est-africană să construiască pacea pe dreptate și fraternitate. Această țară a devenit un focar de violență după alegerile generale din 27 decembrie, în urma cărora a ieșit din nou președinte Mwai KIbaki, de 76 de ani. Aproximativ 500 de persoane au fost ucise și alte mii au trebuit să se mute datorită violențelor. Astăzi Kibaki l-a invitat pe liderul opoziției, Raila Odinga, să participe vineri la o întâlnire pentru discutarea căilor de încetare a tensiunilor.
Sfântul Părinte a transmis sâmbătă un mesaj, prin secretarul de stat, Cardinalului John Njue, Arhiepiscop de Nairobi și președinte al Conferinței Episcopale Kenyene. "Papa este solidar cu victimele acestor violențe", scrie Cardinalul Bertone în numele Papei. "Sanctitatea Sa speră că această iubită națiune, a cărei experiență în echilibru social reprezintă un element de stabilitate în zonă, va alunga cât mai rapid amenințarea unui conflict etnic care continuă să producă atâtea victime în anumite părți ale Africii." Sfântul Părinte își declară acordul pentru mesajul prelaților kenyeni, de miercurea trecută, intitulat "Pacea Mea v-o dau vouă". Scrisoarea papală cere "încetarea imediată a actelor de violență și conflict fratricid", subliniind că "violența nu este un mijloc de rezolvare a problemelor; doar le exacerbează și conduce spre mai multă suferință!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1660, Ultimul acces: 2024-04-16 13:40:32