A fost inmormantat pastorul Petru Dugulescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost înmormântat pastorul Petru Dugulescu

[2008-01-07]
Cunoscutul pastor baptist Petru Dugulescu a încetat din viață joi, 3 ianuarie 2008, la Spitalul Județean din Timișoara, în urma unui stop cardio-respirator. Înmormântarea a avut loc astăzi, la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Cităm în continuare din biografia primită la redacție. Petru Dugulescu s-a născut în data de 18 noiembrie 1945 la Chelmac, județul Arad, într-o familie de credincioși evanghelici. L-a mărturisit în apa botezului pe Isus Cristos ca Mântuitor în anul 1965, iar la 3 august 1969 s-a căsătorit și a fost binecuvântat cu 4 copii. A fost pastor baptist în regimul comunist. A fost apreciat ca fiind un luptător al Revoluției, un erou al libertății și în decembrie 1989 a rostit împreună cu mulțimea adunată în fața Operei rugăciunea Tatăl Nostru, fiind recunoscut ca un lider spiritual.
Din dragostea sa pentru persoanele aflate în nevoie, Petru Dugulescu a înființat Asociația "Isus Speranța României". Credința și dragostea pentru oameni l-au motivat să caute resurse pentru susținerea proiectelor asociației. Copiii orfani i-au fost aproape de suflet și au făcut parte din viața lui, astfel că în anul 1992 a înființat Casa Frații lui Onisim, care de curând a împlinit 15 ani. Tot "tata Dugu", cum spun băieții de la Onisim, a deschis un azil de bătrâni și fete cu handicap la Hațeg, asigurând de asemenea hrana zilnică pentru 40 de bătrâni din Timișoara. Petru Dugulescu a fost primul pastor baptist care a fost ales în Parlamentul României în calitate de deputat pentru două mandate consecutive, începând cu anul 1992 până în anul 2000. El a căutat să-L facă cunoscut pe Dumnezeu cât mai mult, fiind fondatorul Grupului de Rugăciune în Parlamentul României.
O parte din experiențele sale trăite în timpul slujirii de pastor se regăsesc în cele două volume autobiografice, "Ei mi-au programat moartea" și "Democrație și persecuție". Încercând să definească propria slujire pentru Dumnezeu, Petru Dugulescu și-a așternut gândurile pe hârtie și le-a transpus în volume de poezii "Călătorii enigmatici" și "Apus de Mileniu". În timpul anilor de slujire pastorală și socială a fost laureat cu o serie de premii naționale și internaționale, printre cele mai importante fiind titlul de "Ambasador al Păcii" oferit de Interreligious and International Peace Council, laureat cu premiul "Freedom Fighter Award" ("Luptător pentru libertate") de American Freedom Festival, declarat cetățean de onoare în 4 state americane, recent numele său fiind inclus în Enciclopedia Personalităților din România.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1749, Ultimul acces: 2024-04-09 14:31:15