Institut de Istorie a Religiilor, la Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Institut de Istorie a Religiilor, la Bucuresti

[2008-01-09]
Potrivit unei Hotarari adoptate astazi de catre Guvernul Romaniei, la Bucuresti va fi infiintat Institutul de Istorie a Religiilor, care se va afla in subordinea Academiei Romane, informeaza guv.ro. Activitatea Institutului de Istorie a Religiilor se va axa pe doua directii:
- cercetarea stiintifica in domenii cum sunt istoria monoteismelor, istoria religiilor indiene si iraniene; istoria politeismelor antichitatii clasice; religie si modernitate;
- valorificarea rezultatelor acestor cercetari prin publicarea de lucrari stiintifice, publicatii si alte lucrari in domeniu.
Institutul de Istorie a Religiilor va fi finantat de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei Romane, si va avea un numar de 15 posturi din care 12 posturi de cercetatori, cu incadrarea schema de personal aprobata Academiei Romane.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 943, Ultimul acces: 2021-04-20 12:43:52