Sapte lacasuri de cult crestine atacate in Irak - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Șapte lăcașuri de cult creștine atacate în Irak

[2008-01-08]
Mons. Shleimun Warduni, Episcop auxiliar din cadrul Patriarhiei de Babilonia a caldeenilor, a relatat că duminică, 6 ianuarie 2008, au avut loc atacuri asupra a șapte lăcașuri de cult creștine din Irak, în urma cărora două persoane sunt ușor rănite. Potrivit celor relevate de Episcop pe pagina catolicilor irakieni Baghdadhope, atacurile s-au concentrat asupra orașelor Mosul și Baghdad. La Mosul, pe lângă biserica caldeeană Sf. Paul, mănăstirea surorilor dominicane, ce a suferit distrugeri grave între care cea a reproducerii Grotei de la Lourdes și a orfelinatului administrat de surorile caldeene, a mai fost atacată biserica caldeeană a Duhului Sfânt.
La Baghdad, Mons. Warduni a confirmat atacurile asupra bisericii greco-ortodoxe Sf. Gheorghe din Saha Al Taharriyat, a celei caldeene M ar Ghorghis din Ghadir și a celei caldeene Sf. Paul din Zafaraniya, care se învecinează cu mănăstirea surorilor caldeene și cu cea a surorilor Sf. Ecaterina. Cardinalul Emmanuel al III-lea Delly, Patriarh de Babilonia al caldeenilor, a lansat un apel pentru a aminti că 'lăcașele de cult sunt locuri de pace și seninătate, sunt locuri de rugăciune'. 'Dacă se atentează la ele, poate acesta este un mesaj pentru guvern, că nu este încă pace', a observat el.
'Se dorește să se atragă atenția Occidentului și a celorlalți, deoarece au fost atacate și moscheile și alte locuri de cult, dar nimeni nu a vorbit', a explicat el la microfoanele Radio Vatican. 'Așadar, cu siguranță aceste acte au fost făcute pentru a atrage atenția Occidentului, pentru ca să nu se creadă că în Irak conflictul s-a aplanat...' Patriarhul a încheiat apelul său cerând rugăciunile creștinilor din lume pentru țara lui. 'Iată datoria voastră - a spus el -, datoria fiecăruia dintre noi: să îi cerem D omnului păcii să ne dea pacea. Acesta este singurul lucru. Nu putem face altceva...'

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 990, Ultimul acces: 2021-04-13 17:13:20