Papa va primi vizita Patriarhului Bartolomeu I - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa va primi vizita Patriarhului Bartolomeu I

[2008-01-08]
Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor a confirmat că în 6 martie 2008, Papa Benedict al XVI-lea îl va primi în audiență pe Patriarhul ecumenic de Constantinopol Bartolomeu I. Patriarhul va vizita Cetatea Eternă pentru celebrarea a 90 de ani de la înființarea Institutului Pontifical Oriental, încredințat Societății lui Isus și creat de Papa Benedict al XV-lea. Însuși Patriarhul Bartolomeu I și-a obținut doctoratul la acest Institut.
Episcopul Romei l-a vizitat pe Patriarh în Turcia în 2006 cu ocazia sărbătorii patronului scaunului ecumenic, Sfântul Andrei, care se celebrează în 30 noiembrie. Papa a primit în 6 decembrie 2007 comunitatea Institutului Pontifical Oriental și a subliniat 'valența ecumenică' dată de studierea Bisericilor răsăriten e, 'deoarece cunoașterea patrimoniului înțelepciunii Răsăritului creștin îi îmbogățește pe toți'.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 978, Ultimul acces: 2021-04-13 05:43:30