Zile de reculegere pentru tineri la Barticesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zile de reculegere pentru tineri la Barticești

[2008-01-09]
'Fiți oameni!' - aceasta a fost tema zilelor de reculegere pentru 36 de tineri, de la Casa 'Maica Speranța' din Barticești, care au avut loc în perioada 3-5 ianuarie 2008, fiind coordonate de pr. Cornel Cadar. Situl Diecezei de Iași amintește localitățile de unde au venit tinerii: Barticești, Gherăeștii Noi, Nisiporești, Luizi-Călugăra, Adjudeni, Zăpodia, Boghicea etc. Ei au fost însoțiți și ajutați de pr. Del Bianco Italo, pr. Alois Fechet, sr. Cecilia Radavoi, Gabriela David și alte surori din Congregația 'Slujitoarele Iubirii Milostive'.
Tema a pornit de la un text din Sfânta Scriptură: 'Vegheați, fiți tari în credință, fiți oameni, întăriți-vă' (1Cor 16,13). Zilele de reculegere s-au deschis printr-o introducere în tema fixată și o primă meditație. Apoi s-a celebrat Sfânta Litur ghie în biserica parohială. Seara a avut loc o oră de adorație. Cu ajutorul imaginilor, vineri și sâmbătă (4-5 ianuarie), participanții au privit spre viața lui Isus, a Veronicăi Antal și a Episcopului Anton Durcovici, încercând să înțeleagă mai mult care sunt calitățile care te califică să fii om.
Cele patru grupuri mici în care au fost împărțiți participanții au purtat numele unor personalități (Ioan Paul al II-lea, Anton Durcovici, Maica Speranța, Tereza a Pruncului Isus) și au trebuit să răspundă la întrebări. Liturghiile, răspunsurile la întrebările tinerilor, citirea textelor din Scriptură, rugăciunea Breviarului, rugăciunea particulară, tăcerea pentru interiorizare, cântarea, discuțiile în grupuri mici, impresiile generale, jocurile etc. nu au lipsit din programul zilelor de reculegere de la Barticești.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1021, Ultimul acces: 2021-04-22 13:51:11