Un Episcop kenyan deplange mortii neingropati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un Episcop kenyan deplânge morții neîngropați

[2008-01-09]
Un Episcop din Kenya lovită de conflicte a spus că una dintre nevoile cele mai imperioase din țară este îngroparea numeroșilor morți, victime ale violenței politice și etnice care a izbucnit după disputatele alegeri prezidențiale din 27 decembrie. Episcopul Cornelius Kipng`eno Arap Korir de Eldoret, în vestul Kenyei, a informat organizația de caritate Kirche in Not că cea mai mare parte a numărului estimativ de 100 de persoane ucise din Dieceza sa în timpul confruntărilor nu au fost încă înmormântate.
Potrivit unei declarații din partea KIN, Episcopul Arap Korir a relatat că 'oamenii se tem să recupereze morții pentru că ar putea fi în pericol. [...] Multe trupuri zac în continuare în case'. Victimele din Dieceza de Eldoret sunt doar o cincime dintre cei care au murit în violențele de după alegeri; o șesime conform unor estimări, deoarece numerele continuă să crească. Președintele Mwai Kibaki, care susține că a fost reales în competiția electorală din 27 decembrie, le-a spus cetățenilor că problema alegerii a fost clarificată și că nu va fi o nou votare sau o renumărare a voturilor. Dar cum el a numit un cabinet alcătuit în mare majoritate din susținătorii săi, răzmerițele și ciocnirile tribale nu s-au oprit, și rezidenții au continuat să se retragă spre locurile de refugiere.
Episcopul Arap Korir a cerut guvernului să nu închidă drumurile care duc spre Eldoret, pentru ca ajutorul umanitar să poată ajunge în oraș. Prelatul în vârstă de 57 de ani a explicat că numai în Dieceza lui, în jur de 100.000 de persoane și-au părăsit locuințele, străbătând pe jos kilometri întregi pentru a căuta refugiu în biserici. Potrivit Kirche in Not, 'Biserica nu are nici pe departe suficient spațiu pentru a face față tuturor refugiaților'. 'Oamenii petrec noa p tea afară în frig', s-a plâns Episcopul Arap Korir. 'Unii copii chiar au murit de epuizare'.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 942, Ultimul acces: 2021-04-13 20:01:20