Aventuri de groaza cu ambulanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Aventuri de groaza cu ambulanta

[2008-01-11]
Un pacient din Mehedinti a murit dupa ce Salvarea a simulat ca se duce la caz.

Ancheta demarata la Ambulanta Baia de Arama, dupa decesul unui pacient, saptamina trecuta, la care se presupusese ca salvarea nu a ajuns din cauza zapezii, s-a finalizat cu decizia de desfacere a contractelor de munca ale celor doi angajati, care in realitate nici nu iesisera din curtea unitatii.

„Echipajul a mimat plecarea la caz. A mers zece metri, apoi s-a intors, a mai mers cinci metri. De fapt, au asteptat sa vina schimbul. Echipajul care a venit i-a gasit linga salvare. La ora 7.30 a sosit o Dacie, dar pacientul era mort. Adica o Dacie a putut infrunta zapada, ambulanta, nu“, a povestit Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, responsabil cu medicina de urgenta.

De asemenea, dosarul va fi trimis la Parchet si la fel se va intimpla in toate cazurile in care neglijenta duce la moartea pacientului, a anuntat Arafat. „Neglijenta a fost numarul unu pentru aparitia incidentelor de la Baia de Arama, Buzau si Mures.

Daca ar fi fost respectate ordinele ministrului Sanatatii privind obligativitatea purtarii centurii de siguranta in cazul soferilor de pe salvare, dar si al bolnavilor si apartinatorilor acestora, poate femeia din Mures care isi insotea fiica spre casa de la spital ar fi trait, iar soferul si bolnava ar fi avut leziuni mai usoare“, a adaugat Arafat. Si in acest caz echipajul a fost demis.

Sursa: www.ROL.ro


Contor Accesări: 1644, Ultimul acces: 2024-04-16 04:06:23