Pontiful solidar cu crestinii ce sufera in Irak - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pontiful solidar cu creștinii ce suferă în Irak

[2008-01-10]
Un atac împotriva creștinilor din Irak este un atac împotriva întregii țări, consideră Papa Benedict al XVI-lea. Afirmația apare în scrisoarea transmisă astăzi Cardinalului Emmanuel al III-lea Delly de Bagdad, în numele Papei, de secretarul său de stat, Cardinalul Tarcisio Bertone. Scrisoarea vine în urma atacurilor din ultimele zile asupra unor obiective creștine din Irak.
'Profund îngrijorat de veștile atacării unor locuri creștine din Bagdad, Mosul și Kirkuk, ce au avut loc duminică și ieri, Sfântul Părinte își exprimă apropierea în spirit cu cei răniți și familiile lor', se spune în scrisoare. 'Preafericirii Voastre, ca președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din Irak, și Arhiepiscopilor orașelor menționate, Pontiful transmite sprijinul său în rugăciune.' Exploziile de miercuri, la două minute una de alta, au avut loc în Kirkuk, la Catedrala caldeeană și la biserica creștină asiriană Maar Afram. Duminică, două biserici, o mănăstire și un orfelinat din Mosul, precum și trei biserici și o mănăstire din Bagdad, au fost de asemenea atacate.
Papa Benedict a cerut să fie transmisă 'solidaritatea sa cu superiorii comunităților religioase afectate de aceste atacuri'. De asemenea și-a mai exprimat 'solidaritatea cu toți membrii comunităților creștine din Irak, catolice și ne-catolice deopotrivă'. Declarația continuă: 'Conștient că astfel de atacuri sunt îndreptate și împotriva întregului popor irakian, Sanctitatea Sa face un apel la renunțarea la aceste căi violente, care au provocat atâta suferință populației civile, și încurajează autoritățile să își înnoiască eforturile pentru o negociere pașnică ce să găsească o soluție dreaptă la dificultățile cu care se confruntă țara.'
'Rugându-se pentru o conviețuire pașnică a diverselor grupuri care formează populația acestei iubite țări, Sfântul Părinte îi încredințează pe toți irakienii protecției cerești a Tatălui nostru atotputernic și milostiv'. Papa Benedict al XVI-lea le-a spus luni diplomaților că reconcilierea în Irak este o urgență crescândă. Marți, premierul Nuri al-Maliki i-a spus ambasadorului Vaticanului în Irak că guvernul său este angajat să asigure protecția creștinilor.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 710, Ultimul acces: 2020-06-02 19:07:29