Vice-premierul spaniol critica influenta Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vice-premierul spaniol critică influența Bisericii

[2008-01-10]
Vice-premierul Spaniei, Maria Teresa Fernandez de la Vega, i-a acuzat pe liderii Bisericii din această țară că "falsifică adevărul" prin criticile pe care le aduc politicii guvernului. De la Vega - a cărei guvern a cerut Ierarhiei catolice să își ceară scuze pentru masivul marș din 30 decembrie în apărarea familiei - afirmă că liderii Bisericii au o idee nerealistă despre autoritatea lor într-un stat secular.
Episcopii au dreptul la opinie și dreptul de a critica, a admis ea. Dar a continuat spunând că nu există privilegii speciale pentru Biserica Catolică în sfera politică. Guvernul, a spus ea, nu va practica "discriminarea" religioasă, cum, pretinde ea, ar dori Biserica Catolică. "În acordul din 1979 încheiat cu Biserica", a continuat vice-premierul, "nu se spune că legislația statului trebuie să fie în conformitate cu idealurile creștine". Maria Teresa Fernandez de la Vega a fost în mai multe rânduri vârful de lance în tensiunile dintre Biserica Catolică și guvernul socialist care a preluat conducerea Spaniei în 2004. În timpul unei campanii în favoarea recunoașterii legale a "căsătoriilor" homosexuale ea a vorbit despre influența clerului catolic ca fiind "sinistră", Biserica, în opinia ei, opunându-se mereu schimbărilor pozitive.
Pe aceeași temă ar fi de semnalat și faptul că liderul Mariano Rajoy al Partidului Popular, implicat în dezbaterea privind politica despre familie, a anunțat că dacă partidul său va câștiga alegerile parlamentare prevăzute pentru 9 martie, noul guvern va înființa un Minister al Familiei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 694, Ultimul acces: 2020-05-30 21:21:18