A aparut Compendiul de doctrina sociala a Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A apărut Compendiul de doctrină socială a Bisericii

[2008-01-11]
Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași anunță apariția cărții "Compendiu de doctrină socială a Bisericii", editată de Consiliul Pontifical pentru Dreptate și Pace. Această carte apare în colecția "Teologie", în format 15x21, are 672 de pagini și poate fi achiziționată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 40 lei.Documentul a fost elaborat de Consiliul Pontifical pentru Dreptate și Pace, al cărui prefect este cardinalul Renato Raffaele Martino. Traducerea îi aparține pr. prof. dr. Lucian Farcaș, profesor de teologie morală la Institutul Teologic "Sf. Iosif." din Iași, cu avizul Conferinței Episcopale Române. Prezenta ediție a beneficiat de sprijinul Confederației Caritas - România și de organizația Secours catholique din Franța.
În prefața semnată de Cardinalul Angelo Sodano, se spune: "Lucrarea arată cum doctrina socială catolică are și valoarea de instrument al evanghelizării, pentru că pune persoana umană și societatea umană în relație cu lumina evangheliei. Principiile doctrinei sociale a Bisericii, care se bazează pe legea naturală, sunt apoi confirmate și consolidate, în credința Bisericii, de evanghelia lui Cristos. [...] În textul de față se poate vedea apoi importanța valorilor morale, fondate pe legea naturală scrisă în conștiința fiecărei ființe umane; de aceea, fiecare conștiință umană este obligată să cunoască și să respecte această lege."
"Textul a fost astfel elaborat, încât să fie util nu numai celor din interior (ad intra), catolicilor, ci și celor din afară (ad extra). De fapt, frații care sunt uniți prin același Botez, cei care urmează alte religii și toți oamenii de bunăvoință pot găsi aici ocazii rodnice de reflecție și o motivație comună pentru dezvoltarea integrală a fiecărei persoane și a omului întreg. Așadar, prezentul volum, de o valoare de necontestat, se adresează nu doar clericilor și persoanelor implicate în munca pastorală, ci și tuturor acelora care doresc să asculte glasul Bisericii cu privire la problemele și întrebările de natură morală cu care se confruntă omul contemporan."
(Sursa: vezi aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 985, Ultimul acces: 2020-05-29 22:58:45