Pr. Claudiu Dumea: Manualul pelerinului in Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Claudiu Dumea: Manualul pelerinului în Țara Sfântă

[2008-01-10]
Pr. Claudiu Dumea a publicat la Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic Sf. Iosif din Iași lucrarea "Manualul pelerinului în Țara Sfântă". Cartea a apărutîn colecția "Diverse", în format 14x20, are 424 de pagini și poate fi achiziționată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 50 lei. Cităm din prezentarea cărții semnată de Andrei Dumitrescu apărută pe ITRC.ro.
"Ieși din țara ta, dintre rudele tale și din casa tatălui tău și mergi în țara pe care ți-o voi arăta eu" (Gen 12,1). Acest îndemn divin, adresat în urma cu peste 3800 de ani de Dumnezeu lui Abraham, a rămas valabil pentru toată istoria care s-a scurs de la momentul rostirii acestor cuvinte până în prezent. Numeroase popoare, călători pribegi, pelerini creștini și musulmani au trecut prin Israel - acea țară misterioasă în care Dumnezeu îl trimisese pe Abraham, din urmașii căruia și-a ales un popor. Urmând parcă misterul și frumusețea acestor cuvinte, pr. Claudiu Dumea, profesor și spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.
"Manualul pelerinului în Țara Sfântă" este ultima apariție editorială a acestui cunoscut autor de spiritualitate iar originile acestei cărți trebuiesc căutate în ocazia pe care pr. Claudiu Dumea a avut-o de a merge de câteva ori în Țara Sfântă, pentru pastorație. Autorul a profitat din plin de această ocazie și dorește cu prezentul volum să ofere o serie de indicații necesare oricărui creștin care ar dori să facă un pelerinaj în Israel. Astfel, cartea cuprinde numeroase indicații și informații de ordin istoric, geografic, pastoral, liturgic, care au menirea de a ne familiariza cu mentalitatea și cultura prezente în acest areal misterios și fascinant deopotrivă.
Deși de ocazia unui pelerinaj în Țara Sfântă beneficiază un număr relativ redus de creștini, autorul este conștient de utilitatea unui asemenea material, care oferă nu doar informații cu caracter istoric, geografic și turistic, ci și de ordin liturgic pentru ca pelerinii să poată beneficia din plin de făgăduințele pe care Dumnezeu ni le face în această țară a făgăduințelor. Lucrarea beneficiază de un număr de aproximativ 30 de pagini color, cu ilustrații și diferite imagini din Țara Sfântă, de referințe biblice la locurile sfinte, de lecturi biblice, de invocații liturgice, precum și de meditații care îl pot ajuta pe cititor să reflecteze la acele locuri de care se leagă nu doar istoria poporului ales, cât și cea a creștinismului.
(Sursa: vezi aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 828, Ultimul acces: 2020-05-29 22:58:47