Colaborare ASTRU si "Millenium Center" la Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colaborare ASTRU și "Millenium Center" la Arad

[2008-01-15]
Vineri, 11 ianuarie 2008, a avut loc la biserica greco-catolic㠓Nașterea Sf. Fecioare Maria” (str. Vincențiu Babeș) din Arad o Întâlnire a tinerilor greco-catolici din ASTRU cu tineri din alte Asociații ce se ocupă de activități pentru tineri in municipiul Arad, totul în organizare comună cu “Millenium Center”, aflăm dintr-o corespondență trimisă de la Arad. Au participat și voluntari din diferite țări membre ale Uniunii Europene (UE) sau țări candidate de a deveni membre UE, voluntari ce petrec câteva luni în România pentru a contribui la proiecte dedicate tinerilor în special organizate de Asociația “Millenium Center” și de Asociația “Ofensiva tinerilor”. Din partea ASTRU eparhial au fost prezenți tineri din următoarele grupuri parohiale: “Nașterea Sf. Fecioare Maria” Arad, “Sf. Iosif “Timișoara” și “Sf. Maria ,Regina Păcii” Timișoara. Nu au lipsit de la întâlnire tineri din Asociația studenților din oraș.

A fost o întâlnire cu tineri de diferite confesiuni (greco-catolici și romano-catolici, ortodocși, protestanți și anglicani) pregătind astfel într-un fel inedit Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină din 18-25 ianuarie.

La orele 18.00 Pr. drd. Coriolan C. Mureșan (vicarul Judecătoresc al eparhiei greco-catolice de Lugoj și asistent spiritual eparhial al ASTRU) le-a urat bun venit tuturor în lăcașul de cult greco-catolic, prezentând în câteva cuvinte Biserica Greco-Catolică din România și activitățile specifice pentru tineret ale ASTRU. A urmat o prezentare a Asociației “Millenium Center” făcută de Directorul executiv Sorin Roman și de un tânăr voluntar olandez.

A urmat vizionarea filmului “Bless the Child” și o dezbatere pornind de la tematica filmului, tinerii punând întrebări despre intervenția lui Dumnezeu în istoria, despre liberul arbitru, despre lupta împotriva răului și alegerea binelui. Timp de peste o oră a avut loc o interesantă dezbatere în limba engleză pornind de la aceste teme, dezbatere moderată de asistentul spiritual eparhial al ASTRU și de Directorul executiv al Asociației “Millenium Center”.

La sfârșitul dezbaterii a urmat o a agapă, moment în care tinerii au avut ocazia să se cunoască mai bine și să discute despre posibilitatea unor noi acțiuni și proiecte comune între ASTRU și Asociația “Millenium Center”(posibilitatea unor alte dezbateri, proiecte posibile în comun pentru tineri sau chiar organizarea Carnavalului).

Să sperăm că este începutul unei rodnici colaborări care să ajute tinerii arădeni să înțeleagă și rolul Bisericii în pregătirea tinerilor pentru viață precum și să se experimenteze disponibilitatea Bisericii Greco-Catolice de a organiza activități inclusiv cu caracter ecumenic pentru tineri.

Raimondo-Mario Rupp
Președinte ASTRU-Eparhial Lugoj

www.bru.ro/lugoj/colaborare-astru-si-millenium-center-la-arad/

Sursa: www.BRU.ro


Contor Accesări: 1256, Ultimul acces: 2021-04-23 04:44:14