Situl saptamanii: Christianophobia.eu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Situl săptămânii: Christianophobia.eu

[2008-01-15]
Adresa sitului dezvăluie tema tratată, creștinofobia în Europa, dar și un adevăr trist: a fi creștin în Europa poate să însemne astăzi să fii victimă datorită credinței. Situl Christianophobia.eu a fost lansat de rețeaua 'Europa pentru Cristos!' pentru a explica ce este creștinofobia și pentru a o ilustra cu cazurile concrete ale unor europeni care au experimentat-o.
'Creștinofobia înseamnă teama irațională sau ura față de creștini ori creștinism în general', explică Gudrun Kugler, fondatorul sitului. Situl include cazuri în care credința creștină a fost batjocorită, în care simboluri creștine au fost eliminate din locuri publice, restricții legate de purtarea simboluri creștine, atacuri din filme și emisiuni de televiziune . Cazurile de victime prezentate pe sit variază de la persoane amendate până la persoane date afară de la locul de muncă. De exemplu Christian Vanneste, membru al parlamentului francez, a primit o amendă de 10.000 euro pentru că a criticat homosexualitatea. O semnalare din 2008 de pe acest sit ne anunță despre 'cel mai scump film turc realizat vreodată', în care personajul principal este un creștin ce vrea doar bani și își concepe planurile violente în timp ce se roagă sub o cruce.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 915, Ultimul acces: 2021-04-21 16:14:42