Mihai Eminescu, comemorat la biserica din Ipotesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mihai Eminescu, comemorat la biserica din Ipotesti

[2008-01-15]
La 158 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, in intreaga tara s-au organizat diverse manifestari culturale. La Botosani, precum si in localitatea Ipotesti, manifestarile au inceput inca de sambata, 12 ianuarie a.c., dupa cum am aflat de la pr. Lucian Leonte, protopop de Botosani: "Manifestarile au inceput inca de sambata si au continuat pana astazi, de la Vorona, Ipotesti si pana la Botosani. Duminica am oficiat un Te-Deum la Biserica Uspenia din Botosani, cu participarea oficialitatilor locale si a invitatilor, iar astazi, la biserica din satul poetului, Ipotesti, s-a oficiat pomenirea poetului si a familiei sale, deoarece acolo se pastreaza biserica poetului. De asemenea, tot la biserica din Ipotesti a avut loc un moment cultural sustinut de catre elevii scolii".
La Ipotesti, in satul natal al poetului, a avut loc astazi o slujba de pomenire in biserica din localitate, dupa care au avut loc mai multe evenimente, despre care ne-a vorbit Geanina Zaharescu, muzeograf relatii publice de la Centrul National de Studii "Mihai Eminescu" din Ipotesti: "Manifestarile au inceput cu o slujba la biserica satului, dupa care au avut loc cateva proiectii de filme legate de aniversarea poetului Mihai Eminescu, lansarea unor carti dedicate poetului, precum si un microrecital de vioara".

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 926, Ultimul acces: 2021-04-22 07:09:32