Papa a fost informat despre exodul crestinilor din tarile arabe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a fost informat despre exodul creștinilor din țările arabe

[2008-01-15]
Emigrarea creștinilor a fost una dintre temele audienței pe care Papa Benedict al XVI-lea a acordat-o la opt Episcopi din Conferința Episcopilor Latini din Regiunile Arabe (CELRA), între care Preafericitul Michel Sabbah, Patriarh latin de Ierusalim. Episcopii, provenind din Israel, Palestina, Irak, Arabia, Somalia și Cornul Africii, și-au început vizita 'ad limina' la Sfântul Părinte și la colaboratorii lui din Curia romană. Alte probleme abordate, după cum au dezvăluit câțiva dintre Episcopi, au fost problemele dreptății și păcii, formarea preoților și a laicilor.
În timpul vizitei, Episcopii se vor întâlni cu Cardinalul Tarcisio Bertone, secretar de stat, și Mons. Dominique Mamberti, secretar pentru relațiile cu statele. La audiența de luni, 14 ianuarie 2008 au fost prezenți și Arhiepiscopul coadjutor al Patriarhului Latin de Ierusalim (succesor al Preafericitului Sabbah), Mons. Fouad Twal, Episcopul de Salim Sayegh, vicar patriarhal pentru Iordania, și Episcopul Giacinto Boulos Marcuzzo, vicar patriarhal pentru Israel. Au fost primiți de Sfântul Părinte și pr. Umberto Barato, OFM, vicar patriarhal pentru Cipru, cu Episcopul Kamal Hanna Bathish, vicar general patriarhal emerit, și Episcopul Giuseppe Bausardo, SDB, vicar apostolic pentru Alexandria din Egipt.
Ultimul primit a fost Episcopul Camillo Ballin, MCCI, vicar apostolic pentru Kuweit. Vizita Episcopilor arabi la Roma va fi marcată și de un element neobișnuit: ei se vor reuni cu Episcopii din America și Europa care fac parte din Grupul de coordonare a sprijinului pentru Țara Sfântă. Aceștia din urmă au făcut vizita lor anuală la Ierusalim în 12 ianuarie, dar au decis cu această ocazie să o încheie la Roma alături de frații lor arabi în vizită la Papa.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 880, Ultimul acces: 2021-04-14 07:57:36