Pe scurt: Spania, Israel, Iran - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pe scurt: Spania, Israel, Iran

[2008-01-15]
» Doar 56% dintre căsătoriile care au avut loc în Spania în 2006 au fost celebrate într-o biserică catolică, relatează ziarul El Pais. Cifra a scăzut mult de la 76% în 2000. În 2006, aproximativ 117.000 dintre cele 210.000 căsătorii din Spania au avut loc într-o biserică catolică. Cu șase ani în urmă au fost mai multe căsătorii - 215.000 - cu 163.000 în biserici catolice. În provinciile Catalonia, Madrid și în Insulele Canare, numărul de căsătorii civile îl depășește pe cel al ceremoniilor din biserică în 2006. În timp ce 77% dintre spanioli se declară catolici, doar 24% își practică credința, în timp ce 46% dintre spaniolii cu vârsta între 15 și 24 de ani se consideră atei.
» Israelul a stabilit o nouă politică prin care ușurează procesul de acordare a vizelor pentru preoții și persoanele consacrate catolice, a anunțat ambasada de pe lângă Sfântul Scaun a acestei țări. Guvernul israelian a fost de acord să acorde prioritate înaltă cererilor de viză din partea personalului catolic din țările arabe. Noua politică este destinată soluționării problemelor preoților și persoanelor consacrate care călătoresc frecvent între Israel și Iordan, Liban, Siria și Teritoriile Palestiniene. Restricțiile privind viza au constituit o problemă majoră pentru Patriarhia catolică de rit latin de Ierusalim, care acoperă teritorii din Iordan și Cipru. Mulți preoți și seminariști sunt nativi din țări arabe, și au fost supuși la cerințe stricte privind viza. O situație similară a împiedicat activitatea Bisericilor Catolice Răsăritene din Țara Sfântă.
» Producătorii iranieni de film pregătesc un film despre viața lui Cristos, văzută din perspectivă islamică. 'Isus, Duhul lui Dumnezeu' se bazează pe învățăturile Coranului, care îl cinstește pe Isus ca pe un profet dar nu îl recunoaște ca Fiu al lui Dumnezeu. Regizorul Nader Talebzadeh s-a lăudat că varianta finală a filmului va fi 'mai bună ca `Patima lui Cristos` a lui Mel Gibson'. Președintele iranian Mahmud Ahmadinejad este patron de onoare al filmului, care are un buget de 50 milioane dolari, cel mai mare din istoria cinematografiei iraniene.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 909, Ultimul acces: 2021-04-14 07:58:09