Adio, pungi de plastic! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adio, pungi de plastic!

[2008-01-20]
Ministrul Mediului, Korodi Attila, va propune o lege prin care pungile de plastic nebiodegradabile, disponibile gratis la comercianti, sa fie taxate pentru a-i determina pe vinzatori sa foloseasca ambalaje alternative din materiale biodegradabile, pentru care nu se va percepe nici o taxa.
Legea ar urma sa capete o forma finala undeva in primavara acestui an, urmind ca, potrivit calculelor ministrului, sa produca efecte in 2009. Korodi a tinut sa sublinieze ca acelasi ambalaj dintr-un material biodegradabil costa cu doar 5% in plus fata de unul care polueaza. Potrivit studiilor, pungile existente acum pe piata se degradeaza in cel putin 100 de ani, in timp ce la cele biodegradabile termenul este de maxim doua-trei luni, declara Cotidianul.

Pungile obisnuite vor putea fi cumparate in continuare, dar la un pret piperat. „Speram ca taxarea sa descurajeze operatorii care pun in circulatie acest gen de ambalaje si sa-i faca sa se reorienteze spre ambalaje ecologice", a spus ministrul Korodi.

Masura este necesara deoarece, in ultimul deceniu, pungile de tot felul au ajuns sa reprezinte o mare parte din deseurile ce polueaza tara, potrivit Adevarul. Ministrul a precizat ca se vor face campanii de popularizare pentru solutiile alternative. Conform statisticilor, un roman foloseste 250 de astfel de pungi intr-un an, iar durata de folosire efectiva a fiecarei pungi este de 20 de minute

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 1051, Ultimul acces: 2024-04-18 05:00:17