Sindicatele cer salariu minim de 700 de lei pe luna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sindicatele cer salariu minim de 700 de lei pe luna

[2008-01-23]
Presedintele Blocului Na­tional Sindical (BNS), Dumitru Costin, sustine ca Executivul trebuie sa respecte Carta Sociala Europeana, devenita obligatorie pentru toate statele membre ale UE.

Aceasta Carta prevede ca salariul minim pe economie sa fie cel putin 60% din valoarea salariului mediu din respectivul stat.

El afirma ca, in prezent, in Romania, salariul minim de 500 de lei reprezinta 40% din salariul mediu. "Vom continua sa presam guvernul sa atinga acest obiectiv politic", a spus el. Liderul BNS a admis posibilitatea cresterii inflatiei ca urmare a majorarilor salariale, dar a precizat ca renuntarea la aceste cereri nu este o solutie.

"Ce sa facem? Sa decretam anul muncii voluntare in Romania pentru ca altfel creste inflatia? Ne pronuntam pentru o valoare reala a muncii, avand grija in acelasi timp de echilibrele macroeconomice. Suntem constienti ca trebuie stabilite niste etape de crestere a salariilor", a declarat Costin.

Sursa: www.NewsReport.ro


Contor Accesări: 1092, Ultimul acces: 2024-04-12 08:11:37