Papa: Mamma mia! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa: Mamma mia!

[2005-07-28]
Centrul de Televiziune al Vaticanului a oferit ieri imagini în premieră cu Papa Benedict al XVI-lea în timpul vacanței pe care acesta și-o încheie astăzi în Alpii italieni. În scurta filmare, Sfântul Părinte se afla într-o plimbare prin munți, alături de secretarul său, Mons. Georg Gaenswein, și cu ghidul montan Albert Cerise, care timp de zece ani s-a ocupat de călătoriile prin munți ale Papei Ioan Paul al II-lea.

Privind spre unul dintre piscuri, Mons. Gaenswein a spus: "De regulă `Dintele Uriaș` se vede foarte clar, dar astăzi este în nori." Sfântul Părinte a răspuns: "În țara noastră, munții de trei mii de metri au tot timpul zăpadă. Aici suntem însă mai la sud." Ghidul i-a indicat Papei un alt pisc, și i-a explicat "acolo, o enormă avalanșă a îngropat un întreg sat". Papa s-a întors și a întrebat: "Un întreg sat? Mamma mia!" a continuat el, folosind o expresie tipic italiană. Ghidul i-a indicat apoi alte locuri, inclusiv un lac, "cel mai frumos lac". Camerele de filmare i-au prezentat apoi pe cei trei continuându-și plimbarea, oprindu-se pentru puțin timp, pentru a sta de vorbă cu doi pădurari ce le-au ieșit în cale.

Papa Benedict al XVI-lea și-a început vacanța în Les Combes la 11 iulie. Astăzi la 5.30PM Sfântul Părinte i-a avionul de la aeroportul din Aosta, și va merge direct la Castel Gandolfo, în sudul Romei. Acolo va sta până la călătoria în Germania, din luna august, pentru participarea la Ziua Mondială a Tineretului. La Castel Gandolfo Papa va urma un program clasic, incluzând audiențele generale de miercuri și discursurile de duminică de la rugăciunea Angelus.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 931, Ultimul acces: 2021-04-10 16:18:57