Cristos este speranta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cristos este speranța

[2005-07-28]
Atașamentul lui Petru față de turma sa, vocațiile la preoție și participarea catolicilor divorțați la Euharistie au fost temele centrale ale întâlnirii dintre Papa Benedict și clerul Diecezei de Aosta, desfășurată în biserica din Introd, luni, 25 iulie. "L`Osservatore Romano" a publicat ieri textul complet al întâlnirii, din care reproducem câteva paragrafe. "Istoria Bisericii", a spus Sfântul Părinte, "a fost întotdeauna marcată, în diferite forme, de întrebări care frământă cu adevărat. Ce trebuie făcut? [...] Aș dori să răspund pe scurt, dar aș dori și să subliniez că Papa nu este un oracol, că este infailibil doar în situații foarte rare, după cum știți. De aceea împărtășesc cu voi aceste întrebări. Și eu sufăr. Dar cu toții dorim să transformăm problemele prin suferință, deoarece suferința este calea transformării, și fără ea nimic nu este transformat. Acesta este și sensul parabolei bobului de grâu care cade pe pământ".

Referindu-se la criza de vocații din occident, Papa a subliniat că lumea apuseană a ajuns într-un punct "în care nu mai sunt semnele vreunei nevoi de Dumnezeu, cu atât mai mult de Cristos. [...] În consecință a devenit dificil să crezi, și dacă este dificil să crezi, cu atât mai dificil este să îți oferi viața Domnului, să îi fi slujitor. Este cu siguranță o frământare, una specială pentru timpul nostru istoric în care așa numitele mari Biserici par în general a fi muribunde. [...] Pe de altă parte, sectele cresc. [...] Trebuie să trecem prin acest tunel cu răbdare, având siguranța că Cristos este răspunsul și că la sfârșit lumina sa va reapare." Vorbind despre catolicii divorțați care s-au recăsătorit, Papa Benedict al XVI-lea a descris ca fiind "în mod special dureroasă" situația "celor care s-au căsătorie în Biserică fără a respecta tradiția, fără a fi credincioși cu adevărat; apoi, trezindu-se într-o nouă și invalidă căsătorie, ei s-au convertit, au descoperit credința, iar acum se simt excluși de la sacrament (al Euharistiei)." Papa a amintit că atunci când era prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței, el a invitat mai multe Conferințe Episcopale Catolice să studieze problema "sacramentului celebrat fără credință" și "dacă este cu adevărat posibil să se găsească în aceasta un motiv de invaliditate, deoarece sacramentului i-a lipsit o dimensiune esențială. [...] Problema este foarte dificilă și trebuie studiată în profunzime." În încheiere, Sfântul Părinte a anunțat faptul că Consiliul Pontifical pentru Justiție și Pace pregătește un document despre atenția Bisericii față de cei închiși în închisori.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1645, Ultimul acces: 2024-03-26 11:43:37