Papa deplange uciderea diplomatilor algerieni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa deplânge uciderea diplomaților algerieni

[2005-08-01]
Crima nu poate fi vreodată justificată, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea într-un mesaj trimis președintelui algerian după ce doi dintre diplomații acestei țări au fost uciși de teroriști. "Moartea unei ființe umane nu poate să fie soluția la nici un fel de pretenții, și nu poate să facă din asasini parteneri de dialog și de pace", se spune în nota de condoleanțe trimisă în numele Sfântului Părinte de Cardinalul Angelo Sodano, secretar de stat al Vaticanului, lui Abdelaziz Bouteflika, președintele Algeriei.

Membri ai grupului terorist Al-Qaeda din Irak au anunțat miercuri pe Internet faptul că au ucis pe capul misiunii diplomatice algeriene la Baghdad, Ali Belaroussi, și pe atașatul Azedine Belkadi, răpiți săptămâna trecută în timp ce părăseau ambasada nigeriană din capitala Irakului. În mesaj Papa se declară "unit cu durerea familiilor acestora, cu autoritățile și cu poporul algerian, cu toți cei afectați de această dramă care lovește și în comunitatea internațională". Papa Benedict al XVI-lea "salută curajul și fidelitatea [diplomaților] față de misiunea lor de constructori ai păcii și de negociatori în Irak". Sfântul Părinte "face un nou apel la umanitate și justiție, cu respectarea legitimă a persoanelor", adresat "tuturor care caută să rezolve conflictele prin calea violenței". La final, Papa "îi îndeamnă pe toți oamenii de bună voire să se unească în construirea unei lumi a fraternității între popoare și credințe, pentru ca diferențele să devină ocazii de împărtășire și de prietenie".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1177, Ultimul acces: 2021-04-18 01:39:16