Arhiepiscopul Brady saluta declaratia IRA de incetare a conflictului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Brady salută declarația IRA de încetare a conflictului

[2005-08-01]
Primatul întregii Irlande a aplaudat declarația Armatei Republicane Irlandeze (IRA) de renunțare la arme, punând capăt unuia dintre cele mai îndelungate și mai puternice conflicte ale Europei. "Fiecare cuvânt și faptă care ajută la promovarea păcii sunt bine primite", a spus Arhiepiscopul Sean Brady de Armagh, răspunzând la anunțul din data de 28 iulie, potrivit căruia se va pune capăt protestului violent al IRA împotriva conducerii britanice, protest ce durează de 35 de ani.

"În acest spirit, salut cu căldură declarația foarte clară și semnificativă de astăzi a IRA", a adăugat prelatul într-o declarație de presă. Sperând ca IRA să își însoțească cuvintele cu acțiuni, Arhiepiscopul a subliniat că armata trebuie de asemenea "să însoțească această istorică declarație cu acel gen de acțiuni care să construiască și să inspire încrederea, și să încurajeze un răspuns pozitiv din partea celorlalți. Dacă toate acestea se vor întâmpla sunt convins că evoluțiile de astăzi ale evenimentelor vor reprezenta o ocazie unică de a spori progresul din ultimii ani, și de a construi un viitor comun și sigur pentru toți, de a construi noi relații de respect și înțelegere".

"Sper de asemenea că este aproape momentul în care toate grupările paramilitare vor decide să interzică pentru totdeauna amenințarea cu violența", a spus el. "Pacea nu se poate atinge o dată pentru totdeauna, ci trebuie să fie promovată constant de fiecare persoană din societatea noastră. Sper ca ziua de astăzi să îi încurajeze pe toți să continue acea căutare a unei păci durabile", a spus Arhiepiscopul Brady.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1176, Ultimul acces: 2021-04-22 15:50:01