Inceputul anului 2009 in Episcopia Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Începutul anului 2009 în Episcopia Caransebeșului

[2009-01-01]
 La pragul dintre ani și la începutul anului 2009 în Episcopia Caransebeșului s-au săvârșit rugăciuni de mulțumire și Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare.

Catedrala episcopală din Caransebeș cu hramul „Învierea Domnului” și-a primit bunii credincioși atât la pragul dintre ani, cât și în ziua prăznuirii Sf. Vasile Cel Mare, prin săvârșirea primei Liturghii din anul calendaristic 2009.

Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare a fost oficiată de Preasfințitul părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în cadrul căreia s-au citit rugăciuni de mulțumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2008, rugând deopotrivă mila Sf. Treimi de a milui preoții și credincioșii Episcopiei Caransebeșului și în noul an.

La sfârșitul Sf. Liturghii Preasfinția Sa a citit molitfele de dezlegare ale Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei a cărui pomenire a fost făcută.

În încheiere Ierarhul a ținut cuvenitul cuvânt de învățătură, îndemnând pe credincioși ca în noul an să fie mai buni cu toți semenii lor, să fie aproape de Biserica Ortodoxă și să propovăduiască acolo unde Dumnezeu i-a rânduit Cuvântul Evangheliei Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Totodată Preasfinția Sa a proclamat și în Episcopia Caransebeșului anul 2009 ca „An jubiliar al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni”, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Preasfinția Sa a urat tuturor celor prezenți, dar mai ales care poartă numele marelui Ierarh Capadocian, Sf. Vasile ani mulți cu sănătate întru împlinirea virtuților creștinești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6133, Ultimul acces: 2024-04-15 15:33:51