Urari de pace si de bine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Urări de pace și de bine

[2009-01-01]
După Liturghia prezidată în Bazilica vaticană, Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit pentru prima oară în 2009 cu câteva zeci de mii de pelerini reuniți în Piața San Pietro pentru rugăciunea Angelus. Ca de obicei Sfântul Părinte a profitat de ocazie pentru a se adresa celor prezenți, vorbind despre sărbătoarea de astăzi din Biserica Catolică apuseană, dedicată Fecioarei Maria, precum și despre Ziua Mondială pentru Pace. Vă oferim în continuare textul alocuțiunii Sfântului Părinte în traducerea redacției române a Radio Vatican.
Dragi frați și surori,
În această primă zi a anului, sunt bucuros să adresez vouă tuturor, celor prezenți în Piața San Pietro, și tuturor celor care sunt în legătură cu noi prin radio și televiziune, cele mai călduroase urări de pace și de tot binele. Sunt urări pe care credința creștină le face ancorându-le în evenimentul pe care îl celebrăm în aceste zile: Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu, născut din Fecioara Maria. De fapt, cu harul Domnului și numai cu el - putem să sperăm mereu din nou ca viitorul să fie mai bun decât trecutul. Nu este vorba, de fapt, de a ne încrede într-o soartă mai favorabilă, sau în modernele intersecții ale pieței și finanțelor, ci de a se strădui să fim noi înșine puțin mai buni și responsabili, pentru a ne putea baza pe bunăvoința Domnului. Și aceasta este mereu posibil, deoarece "Dumnezeu ne-a vorbit nouă prin Fiul" (Evrei 1,2) și ne vorbește în continuare prin predicarea Evangheliei și prin glasul conștiinței noastre. În Isus Cristos s-a arătat tuturor oamenilor calea mântuirii, care este înainte de toate o răscumpărare spirituală, dar care implică în întregime umanul, cuprinzând și dimensiunea socială și istorică.
De aceea, în timp ce celebrează Mate r nitatea divină a Preasfintei Maria, Biserica, în această zi care, de peste 40 de ani, este Ziua Mondială a Păcii, îl indică tuturor pe Isus Cristos ca Prinț al păcii. Potrivit tradiției începute de servitorul lui Dumnezeu Papa Paul al VI-lea, am scris pentru această ocazie un mesaj special, alegând ca temă: "Combaterea sărăciei, construirea păcii". În acest mod doresc încă o dată să mă pun în dialog cu responsabilii națiunilor și organismelor internaționale, oferind contribuția Bisericii Catolice pentru promovarea unei ordini mondiale demne de om. La începutul unui nou an, primul meu obiectiv este tocmai acela de a-i invita pe toți, guvernanți și simpli cetățeni, să nu se descurajeze în fața dificultăților și falimentelor, ci să își reînnoiască angajarea. Cea de-a doua parte a lui 2008 a provocat o criză economică de vaste proporții. Această criză trebuie interpretată în profunzime, ca un simptom grav care cere intervenție asupra cauzelor. Nu este de ajuns - cum ar spune Isu s - să pui petec nou pe o haină veche (cf Marcu 2,21). A pune săracii în primul loc înseamnă a trece în mod hotărât la acea solidaritate globală pe care deja Papa Ioan Paul al II-lea o indicase ca necesară, armonizând resursele potențiale ale pieții cu cele ale societății civile (cf Mesaj, 12), în respect constant pentru legalitate și tinzând mereu spre binele comun.
Isus Cristos nu a organizat campanii împotriva sărăciei, dar a vesti săracilor Evanghelia, pentru o răscumpărare integrală din mizeria morală și materială. Același lucru face Biserica, cu opera sa neîncetată de evanghelizare și de promovare umană. Să o invocăm pe Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, pentru ca să-i ajute pe toți oamenii să pășească împreună pe calea păcii.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5953, Ultimul acces: 2023-12-02 16:41:56