ZMT a adus roade: convertiri, vocatii... - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ZMT a adus roade: convertiri, vocații...

[2009-01-01]
Arhiepiscopul de Sydney - orașul care a găzduit ediția din acest an a Zilei Mondiale a Tineretului - afirmă că evenimentul din luna iulie a adus cu el convertiri și vocații la preoție. Cardinalul George Pell a mărturisit acestea agenției SIR a Conferinței Episcopale Italiene, declarând că "înregistrăm o creștere a numărului de convertiri". Și a exemplificat: "acum câteva zile un preot dintr-o anume parohie m-a sunat să îmi spună că 25 de persoane, tineri și adulți, s-au decis să devină catolici".
Numărul seminariștilor a crescut de asemenea, a explicat prelatul, în februarie anul viitor șapte tineri urmând să intre în seminarul din Sydney iar opt în cel din Melbourne. De asemenea a crescut numărul evenimentelor religioase și al exercițiilor spirituale. Una dintre activitățile Z ilei Mondiale a Tineretului care continuă să fie cerută este catehizarea, a mai dezvăluit Cardinalul Pell. "Mulți continuă să ne ceară organizarea de cateheze, iar în multe parohii ea a devenit ceva regulat", a spus el. "Tinerii nu doresc doar să li se spună ce este bine și ce este rău, ci doresc să înțeleagă doctrina Bisericii privitor la teme de actualitate."
Cardinalul a mai vorbit și despre un alt lucru ce se datorează Zilei Mondiale a Tineretului din acest an: o înnoită atenție acordată pastorației populației aborigene. El a afirmat că această preocupare pastorală va fi intensificată în 2009, punându-se un accent particular pe educația gratuită în școlile catolice pentru copiii aborigeni.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5866, Ultimul acces: 2023-11-30 10:09:35