Papa a vorbit din nou despre pacea in Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a vorbit din nou despre pacea în Țara Sfântă

[2009-01-02]
Papa Benedict al XVI-lea a făcut din nou apel la pace în Orientul Mijlociu, spunând că ura și neîncrederea sunt și ele forme de sărăcie care trebuie combătute. Papa a abordat tema păcii în Țara Sfântă la sfârșitul predicii sale din ziua de 1 ianuarie 2009, Ziua Mondială a Păcii, care a avut în acest an ca temă: "Combaterea sărăciei, construirea păcii". Îndemnul din această predică s-a unit cu apelul pe care l-a făcut duminică, 28 decembrie, în cadrul discursului de la Angelus-ul de la amiază.
Sfântul Părinte a deplâns "masivele violențe care au izbucnit în Fâșia Gaza în răspuns la alte violențe", și a afirmat: "Violența, ura și neîncrederea sunt și ele forme de sărăcie - poate cele mai teribile - `de combătut`". În ziua de 1 ianuarie, atacul Israelului asupra Fâșiei Gaza continu ând pentru cea de-a șasea zi, peste 400 de locuitori din această regiune au fost uciși. Pontiful a vorbit despre "dorința profundă de a trăi în pace care izvorăște din inima majorității populațiilor israeliene și palestiniene, încă o dată puse în pericol de masivele violențe".
În această privință, Papa și-a exprimat "speranța întemeiată că, cu contribuția înțeleaptă și clarvăzătoare a tuturor, nu va fi imposibil a asculta, a veni în întâmpinare și a da răspunsuri concrete la aspirația răspândită de a trăi în pace, în siguranță, în demnitate". Papa Benedict al XVI-lea i-a menționat în mod special pe păstorii Bisericilor locale, alături de comunitățile lor, în particular pe "cei din mica dar ferventa parohie din Gaza". Împreună cu acești credincioși, Pontiful a pus "la picioarele Mariei îngrijorările noastre pentru prezent și temerile pentru viitor", și a cerut mijlocirea ei pentru a obține "de la Dumnezeu darul păcii pentru Țara Sfântă și pentru întreaga omeni r e".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 6063, Ultimul acces: 2024-07-13 07:54:24