Revelion romanesc la Milano - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Revelion românesc la Milano

[2009-01-05]
Continuând tradiția inaugurată în 2007, o parte din românii din Milano și din împrejurimi, în jur de 60, au dorit și în 2008 să facă trecerea în noul an 2009 împreună, într-un cadru de sărbătoare care să le amintească de țară și de obiceiurile românești, scrie pe situl Ercis.ro responsabilul comunității românești milaneze, pr. Maricel Mititelu.
Petrecerea a avut loc în oratoriul parohiei "Santi Gervaso e Protaso in Santa Maria Assunta" din Buccinasco-Milano. A început în jurul orei 21 și a luat sfârșit după ora 7 dimineața. Tocmai pentru că se presupunea că ora de sfârșit se va prelungi spre ore mai mici, în jurul orei 22.00 a fost celebrată Sfânta Liturghie ca mulțumire pentru anul care se termina și ca cerere de binecuvântare pentru anul care urma să înceapă. Atmosfera de sărbătoare a fos t întreținută toată noaptea de gastronomia și de muzica românească. A fost de asemenea pentru mulți dintre participanți ocazia de a învăța dansuri și hore românești din alte ținuturi decât cel de proveniență.
Oaspeții italieni din parohia gazdă, care se perindau pentru a-i saluta pe români - printre oaspeți numărându-se printre altele parohul comunității italiene, don Silvano Bonfanti, vicarul parohiei, don Marcello Brambilla și surorile care lucrează în parohie - au fost plăcut impresionați de ceea ce au văzut, unii dintre ei încercând și reușind chiar să danseze pe frumoasa muzică românească. "Ne bucurăm pentru faptul că și acest moment de sărbătoare a contribuit printre altele la creșterea comuniunii dintre noi, românii prezenți aici la Milano, și transmitem pe această cale celor dragi care sunt acasă urările de un nou an plin de bucurii și de binecuvântarea Domnului", scrie la final pr. Mititelu.
(S u rsa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1617, Ultimul acces: 2024-04-16 00:23:54