SIDA se raspandeste in special prin relatii homosexuale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SIDA se răspândește în special prin relații homosexuale

[2009-01-06]
Comitetul Independent Anti-SIDA din Spania a făcut apel la schimbarea comportamentului homosexualilor pentru a se reduce răspândirea virusului SIDA, statisticile din 2007 confirmând că boala este cel mai răspândită în interiorul acestei comunități. Organizația a mai subliniat că deși nu toate comunitățile homosexuale spaniole trimit statistici despre infecții Registrului Național SIDA, datele "arată că transmiterea pe cale homosexuală reprezintă 42,8% din cauzele de îmbolnăvire în 2007, într-o creștere constantă de la procentul de 26,4% înregistrat în 2003. Creșterea este și mai accelerată dacă se exclud femeile: la bărbații homosexuali SIDA înregistrează o creștere de la 34,7% la 55,6% în doar un an."
"Astfel, în 2007, pentru prima oară din 1994, au fost mai multe infectări cu SIDA prin ac tivitate homosexuală decât prin activitate heterosexuală", afirmă Comitetul. Acesta a critica campaniile guvernului de promovare a folosirii prezervativelor, "cu un mesaj care se adresează - fără să facă vreo diferență - întregii populații și în special tinerilor, ca și cum fiecare ar fi supus aceluiași risc, indiferent de obiceiurile lui". Un astfel de mesaj provoacă un "fals sentiment de securitate" pentru unii și nu reduce comportamentele riscante. De asemenea Comitetul mai consideră că "rata mare de infecții (de la persoanele homosexuale) poate fi explicată doar printr-o promiscuitate mai mare și un risc mai mare de contact homosexual". Dacă riscul contractării SIDA este mare și "promovarea folosirii prezervativelor nu dă roade, ar fi logic să se recurgă la un altfel de campanie, care să încurajeze o schimbare în comportamentul homosexualilor".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1535, Ultimul acces: 2024-04-13 06:28:13