Joseph Tissot: Arta de a ne folosi greselile - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Joseph Tissot: Arta de a ne folosi greșelile

[2009-01-07]
"Arta de a ne folosi greșelile" este un clasic al vieții spirituale. Ea reia învățătura Sfântului Francisc de Sales, care nu încetează să ne aducă aminte că descurajarea în fața greșelilor noastre repetate este prima bătălie pierdută în lupta pentru a ne îmbunătăți. Dimpotrivă, trebuie să ne încredem cu totul în mila lui Dumnezeu, care este infinită. Am citat din prezentarea unei cărți apărute la sfârșitul anului 2008 la Editura Galaxia Gutenberg, în traducerea lui Andrei Goția. Lucrarea are 144 de pagini și poate fi comandată de pe situl GalaxiaGutenberg.ro la 12,50 lei (în fapt cu 20% reducere față de acest preț).
De la publicarea ei în 1878 - mai citim în prezentare - această carte a avut un mare succes la toți cititorii. La persoanele care duc deja o viață creștină profundă, pentru că r egăsesc în ea pacea față de trecut curajul pentru prezent și speranța pentru viitor. Persoanele care trăiesc îndepărtate de Dumnezeu nu pot decât să fie mișcate când îl aud pe Sfântul Francisc de Sales care le arată "câte nu născocește mila dumnezeiască pentru a le face convertirea ușoară, iubirea compătimitoare cu care-i însoțește pe fiii rătăcitori, primirea de părinte ce-i așteaptă la întoarcere, favorurile care le răsplătesc convertirea".
Ne bucurăm să reedităm acest clasic, continuă prezentarea. El este întotdeauna de o mare actualitate, căci dacă înțelegem că greșelile și slăbiciunile noastre, în loc să ne îndepărteze de Dumnezeu, pot să ne apropie de El, vom fi făcut un mare pas înspre sfințirea noastră. Joseph Tissot s-a născut la Annecy, în Franța, în 1840, unde a și murit în 1894. A fost hirotonit preot și a obținut un doctorat în drept canonic în 1864. A fost ales Superior General al salezienilor în 1880. Scriitor și predicator prolific, a scris ma i multe lucrări de spiritualitate saleziană. Lucrarea sa principală este "L`art d`utiliser ses fautes: d`apres saint Francois de Sales", Annecy 1878.
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1619, Ultimul acces: 2024-02-19 11:56:51