Legile italiene vor fi filtrate pe viitor pentru Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Legile italiene vor fi filtrate pe viitor pentru Vatican

[2009-01-08]
Legile italiene vor fi acum mai atent studiate de oficialii Vaticanului înainte să fie acceptate pentru Statul Vatican. O nouă lege, semnată în octombrie anul trecut de Papa Benedict al XVI-lea, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. În baza acestei decizii, legile italiene vor fi analizate fiecare în parte înainte să fie recunoscute de guvernul Vaticanului.
Este vorba practic de o modificare a înțelegerii din 1929, care permitea ca legile italiene să fie preluate automat, doar dacă nu manifestau un dezacord cu doctrina Bisericii. Noul decret reiterează de asemenea poziția de frunte a Codului de Drept Canonic, ca principala sursă pentru sfera juridică în Vatican. Conform lui Jose Serrano Ruiz, președintele curții de apel al Vaticanului, care a coordonat redactarea noii legi, schimbările doresc să sublinieze autonomia Vaticanului vizavi de Italia. El a mai vorbit despre dificultățile provocate de numărul mare de legi aprobate de Italia. Și, a recunoscut el, "există o tot mai mare contradicție între aceste legi și principiile de la care Biserica nu se poate abate."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1532, Ultimul acces: 2024-02-23 00:37:06