Infiintarea Centrului Arhidiecezan de Diagnoza si Cercetare Catehumenala Omiletica si in Pedagogia si Metodologia Religiei „ Mitropolit Andrei Saguna” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Înființarea Centrului Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religiei „ Mitropolit Andrei Șaguna”

[2009-01-14]
 Arhiepiscopia Sibiului, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodox㠄Andrei Șaguna” din Sibiu, din cadrul Universității „Lucian Blaga”, a dispus înființarea, de la începutul acestui an, a unui nou centru de cercetare - Centrului Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religiei „ Mitropolit Andrei Șaguna”.
Centrul de cercetare al Arhiepiscopiei Sibiului și Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu răspunde cererii, din ce în ce mai stringente, de educație creștină și asistență metodologică în domeniul propovăduirii creștine, atât la nivelul parohiilor ortodoxe din Arhiepiscopie cât și al școlii românești. El se constituie ca structura pastoral - catehumenală arhidiecezană necesară unei dezvoltări coerente și articulate a unei acțiuni pastorale cerute cu intensitate de societatea românească modernă, de Biserică și oamenii săi, în general la nivelul celor patru unități administrativ-teritoriale ale Mitropoliei Ardealului.
Pentru ca activitatea acestui Centru să fie cât mai transparentă, Centrul va beneficia de un supliment lunar al Telegrafului Român - „Telegraful Catehetului”, urmând ca dosare de diagnoză și cercetare să fie găzduite de către Revista Teologică. Informații suplimentare se vor găsi pe pagina web a Mitropoliei Ardealului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1589, Ultimul acces: 2024-04-13 23:49:39