Biserica organizeaza un mare eveniment pentru familii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica organizează un mare eveniment pentru familii

[2009-01-13]
Săptămâna aceasta Biserica găzduiește o celebrare a familiilor din lumea întreagă, a spus Cardinalul Ennio Antonelli, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, referindu-se la cea de-a VI-a Întâlnire Mondială a Familiilor, care urmează să înceapă astăzi la Ciudad de Mexico. Înainte să meargă în capitala mexicană, prelatul italian a vorbit cu agenția Zenit despre marile speranțe pe care Papa Benedict și Sfântul Scaun le pun în evenimentul ce va dura până duminică. Este așteptată participarea a aproximativ un milion de persoane. Secretarul de stat al Sfântului Părinte, Cardinalul Tarcisio Bertone, va fi în Mexic ca reprezentant papal.
"Întâlnirea Mondială a Familiilor este un eveniment de o astfel de importanță încât invită în sine la participare și face ca la ea să vină persoane din toate părțile planetei", a declarat Cardinalul Antonelli pentru agenția Zenit. "Extind invitația către cetățenii din Ciudad de Mexico și din diferitele orașe mexicane, să vină în număr mare, deoarece va fi cu siguranță o mare celebrare, o frumoasă celebrare, cu o primire așa cum este stilul mexican." Întâlnirile Mondiale ale Familiilor au început sub Papa Ioan Paul al II-lea. Ultima s-a desfășurat în 2007 la Valencia, Spania. Dat fiind că nu mulți vor putea acum merge în Mexic, Cardinalul Antonelli a adăugat că elementele cheie vor fi transmiterea prin radio, televiziune și internet.
Cardinalul ne invită: "uniți-vă în mod spiritual în rugăciune, interesându-vă de temele discutate și de experiențele prezentate, și primind binecuvântările spirituale". "Sfântul Părinte a permis primirea indulgenței plenare nu doar celor care participă fizic ci și tuturor cei care vor participa la evenimentul din Ciudad de Mexico prin intermediul media." P a pa, a continuat Cardinalul, va fi "prezent în mod spiritual. A fost mereu interesat de pregătiri și cunoaște bine detaliile. Va fi prezent la eveniment sâmbătă printr-un mesaj video. Duminică, prin intermediul televiziunii romane, va participa la întreaga celebrare a Sfintei Liturghii. La sfârșitul Liturghiei va fi o intrare în direct cu Papa când se va adresa mulțimii și va da binecuvântarea. Apoi va anunța locul de desfășurare a următoarei Întâlniri Mondiale a Familiilor."
Cardinalul Antonelli a susținut că întâlnirea este în mod particular importantă pentru Mexic, care se află pe locul doi în topul națiunilor cu cetățeni catolici. A subliniat: "Familia este foarte iubită în Mexic, în ciuda faptului că trece prin momente dificile, în special datorită fenomenului migrației, care provoacă separarea cuplurilor, unul dintre ei mergând să lucreze în străinătate. Dar familia este iubită, și în mod particular femeile au fost importante de-a lungul istoriei Mexicul u i; au avut momente de mare rezonanță istorică. Fecioara de Guadalupe și-a lăsat amprenta nu doar asupra Mexicului în general ci și asupra familiei mexicane."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1571, Ultimul acces: 2024-03-28 08:33:26