Planul de activitate pe anul 2009 al Eparhiei Caransebesului, dezbatut la Resedinta Episcopala din Caransebes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Planul de activitate pe anul 2009 al Eparhiei Caransebeșului, dezbătut la Reședința Episcopală din Caransebeș

[2009-01-16]
 După ce în prima zi a săptămânii s-a desfășurat la Caransebeș ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului în care s-a prezentat bilanțul activităților pe întreg anul 2008, ieri, 15 ianuarie a.c., la reședința episcopală a avut loc întâlnirea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian cu protopopii, inspectorii și consilierii de la Centrul Eparhial pentru a se prezenta planul de activitate pe anul 2009.
Întâlnirea a debutat printr-o scurtă rugăciune, după care Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a prezentat celor de față concluziile bilanțului pe anul 2008. Au fost multe realizări pe toate planurile, dar în același timp au rămas multe lucruri de împlinit, atât pe plan duhovnicesc cât și pe plan administrativ. Ierarhul și-a exprimat, în debutul luării cuvântului, dorința că în acest an dorește să viziteze și ultimele parohii pe care nu le-a vizitat în cei trei ani de arhipăstorire în Episcopia Caransebeșului. S-a mai discutat inițiativa înfrățirii parohiilor și mai ales disciplina clerului din Eparhie.
În anul 2009 principala preocupare rămâne finalizarea lucrărilor la noua catedrală episcopală Învierea Domnului și pregătirea ei în vederea târnosirii. Nu sunt uitate nici alte obiective importante ale Episcopiei: finalizarea lucrărilor la noul cămin preoțesc, darea în folosință a unui nou spațiu dotat după ultimile cerințe pentru biblioteca și arhiva eparhială, amenajarea curții de la Centrul Eparhial, și altele.
A fost prezentată de asemenea și agenda culturală a Episcopiei pe anul 2009. Dacă în anul precedent au fost comemorați trei episcopi ai Caransebeșului: Ioan Popasu, Nicolae Popea și Iosif Badescu, în 2009 vor fi organizate manifestări dedicate altor două personalități ale Bisericii din Banatul Montan: Arhiereul Filaret Musta și Arhimandritul Iosif Iuliu Olariu. De asemenea se va marca împlinirea a 150 de ani de la sfințirea mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului – Călugăra, de lângă Oravița. Nu vor lipsi manifestările dedicate Zilei Copilului, marelui poet național Mihai Eminescu, dar și manifestări specifice perioadei pascale și perioadei Crăciunului.
Pe plan social, se intenționează inițierea de noi proiecte pentru cei nevoiași, dar și căutarea unor resurse pentru acordarea de burse și sprijin elevilor merituoși de la școlile de teologie, dar și din alte instituții de învățământ din Eparhie.
După ce fiecare dintre cei prezenți și-au expus punctul de vedere cu privire la planul de activitate pe anul 2009, Preasfinția Sa a binecuvântat pe toți cei prezenți, manifestându-și nădejdea că anul 2009 va fi unul mai bun pentru această eparhie dar și pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1604, Ultimul acces: 2024-04-19 03:34:53