Slujba de pomenire oficiata in fiecare biserica din judetul Botosani, in ziua inmormantarii poetului Grigore Vieru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă de pomenire oficiată în fiecare biserică din județul Botoșani, în ziua înmormântării poetului Grigore Vieru

[2009-01-20]
 Astăzi, la orele 12:00, în toate bisericile din județul Botoșani a fost săvârșită slujba Trisaghionului, la care a fost pomenit poetul Grigore Vieru. În timp ce acesta era înmormântat în cimitirul din satul natal, slujitorii sfintelor altare din parohiile botoșănene s-au rugat într-un cuget pentru odihna și veșnica pomenire a sufletului poetului basarabean.
Poetul Grigore Vieru a răposat în noaptea de sâmbătă spre duminică (17-18 ianuarie 2009). Ziua funeraliilor sale, 20 ianuarie, a fost decretată zi de doliu național în Republica Moldova. Întrucât poetul basarabean a fost de multe ori prezent în zona Botoșaniului, preoții din această regiune au hotărât oficierea în fiecare biserică a unei slujbe de pomenire, dorind să-și arate solidaritatea cu cei care participă la înmormântarea lui Grigore Vieru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1748, Ultimul acces: 2024-02-24 06:09:37