Centru zonal de coordonare a proiectului „Hristos impartasit copiilor“, in Eparhia Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centru zonal de coordonare a proiectului „Hristos împărtășit copiilor“, în Eparhia Dunării de Jos

[2009-01-21]
 Conform hotărârii Sfântului Sinod, programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“, în Episcopia Dunării de Jos, se află în faza de aplicare la nivelul tuturor parohiilor. Cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Casian al Dunării de Jos, în luna ianuarie a.c., se derulează, în protoierii, sesiuni de instruire a preoților pentru aplicarea acestui program, coordonate de Sectorul eparhial de Învățământ, prin pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheza parohială.
În contextul cinstirii poetului național Mihai Eminescu, la manifestările organizate de Biblioteca Județean㠄V. A. Urechia“ au participat și 45 de elevi de la Școlile nr. 1 și 2 și din localitatea Corod, județul Galați. După ce au susținut programul dedicat poetului evocat, cei 45 de elevi și profesorii de limbă și literatură română, profesorii Costică și Tica Oancă, împreună cu preotul paroh Ion Ariton, au fost oaspeții Episcopului Dunării de Jos. După ce au primit cuvântul de învățătură, daruri de carte și icoane, elevii și îndrumătorii lor au fost chemați de chiriarh pentru a se organiza într-un centru zonal de coordonare a programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor“.
Argumentele sunt multiple. Mai întâi, din punct de vedere economic, Corodul și Matca alcătuiesc cea mai puternică zonă din județ și una dintre cele mai puternice zone rurale din țară, la acest capitol. La aceasta se adaugă factorul cultural, Corodul moștenind o istorie semnificativă și un patrimoniu de mare valoare. În plus, copiii și tinerii din Corod suferă acut de lipsa părinților: peste 1.000 de corodeni lucrează peste hotare, ceea ce a dus la îngrijorătoarea situație - ca un mare număr de copii să crească fără părinți.
Urmare chemării eparhiei, prin păstorul ei, experiența didactică și pasiunea profesorilor Oancă, îmbinate cu tactul pastoral și jertfelnicia preotului Ariton, se oferă de acum, deplin, copiilor și tinerilor aflați în această situație. S-a hotărât ca biserica parohiei Corod IV să găzduiască programul în incinta așezământului social parohial. Elevii vor participa pe grupe, la programe diverse, care să îi preocupe, să le umple timpul, să le cultive calitățile, să îi educe în spiritul credinței, al omeniei și al cinstei, al dragostei de țară și de neam și să le aline dorul de părinți. Conținutul programului va fi îmbogățit cu activități legate de consolidarea dreptei credințe, cunoașterea vieții și a faptelor Sfinților Voievozi și Domnitori din istoria României, a operei marilor scriitori români, redescoperirea tradițiilor și a obiceiurilor (costumul național, colindele, basmele, zicătorile). Centrul va funcționa începând cu data de 1 februarie 2009.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1569, Ultimul acces: 2024-02-28 21:08:54