Arges: O biserica veche de 200 de ani a ars din temelii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arges: O biserica veche de 200 de ani a ars din temelii

[2009-01-21]
Cinci autospeciale ale pompierilor argeseni au intervenit, luni dimineata, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o biserica veche de 200 de ani din comuna Barla, insa lacasul sfant nu a mai putut fi salvat.

Biserica din satul Urluieni, comuna Barla, avea o vechime de 200 de ani, iar ultima ei renovare fusese facuta in anul 1907, informeaza NewsIn.

Focul a fost vazut de localnici la prima ora a diminetii de luni si s-a cerut ajutor la ISU Arges prin dispeceratul 112. Biserica, construita din lemn, a ars insa in intregime inainte de sosirea pompierilor.

Duminica, la Urluieni, preotul paroh Costel Raicu, care slujea aici de aproape 10 ani, a tinut o slujba si, pentru ca inauntru era foarte frig, a facut focul intr-un godin situat chiar in altar. Nu se stie deocamdata care sunt cauzele izbucnirii incendiului, dar se banuieste ca focul s-a declansat din cauza godinului, unde jarul nu a fost stins cum trebuie.

Pompierii au ajuns cu intarziere la Birla, localitatea respectiva fiind situata la peste 60 de kilometri de Pitesti si nu au mai putut salva mare lucru.

Primarul din Barla, Ion Neacsu, a declarat ca se va ocupa de ridicarea unui nou lacas sfant, iar credinciosii din satul Urluieni nu vor ramine fara biserica. In momentul de fata reprezentantii ISU Arges fac cercetari pentru a stabili cauza declansarii incendiului.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1703, Ultimul acces: 2024-02-26 01:45:54