Vizita episcopala la Cremona de Ziua Migrantului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită episcopală la Cremona de Ziua Migrantului

[2009-01-20]
Comunitatea românilor catolici din Cremona, Italia, a fost vizitată de Episcopul de Cremona, PS Dante Lafranconi, în ziua de duminică, 18 ianuarie 2009, de la ora 16, cu prilejul Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului, aflăm de pe Ercis.ro. Excelența Sa a fost însoțit de pr. Antonio Pezzetti, responsabil cu pastorația emigranților în Dieceza de Cremona, de Mons. Attilio Arcagni, parohul bisericii "Santa Lucia", unde se întrunește comunitatea românilor pentru Sfânta Liturghie, și de părintele Flavio Meani, secretarul și ceremonierul Episcopului de Cremona.
După primirea oaspeților la intrarea în biserică, în salutul de la începutul Sfintei Liturghii, pr. Anton Jicmon i-a salutat pe oaspeți și a spus Episcopului că prezența sa la această celebrare este semnul atenției deosebite pe ca re Dieceza de Cremona o are față de românii prezenți pe teritoriul acesteia. A urmat apoi Liturghia, cu cântecele și lecturile în limba română iar restul în limba italiană. Oferirea darurilor a fost făcută de copii și tineri, îmbrăcați în costume naționale specifice locului de unde provin credincioșii români din Cremona.
Pornind de la Evanghelia duminicii, care vorbea despre întâlnirea dintre Isus și primii apostoli, în predica sa Episcopul a insistat pe trei idei: deși suntem departe de țară, privirea și urechile noastră trebuie să fie atente la cuvântul și persona lui Isus; credința sau experiența pe care o facem ascultând și privind spre Isus trebuie să o comunicăm și altora; în cele din urmă, când în biserică nu suntem "nici străini, nici oaspeți, ci membri ai Familiei lui Dumnezeu", trebuie să trăim ca frați, căutând integrarea.
Celebrarea s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire adresat de pr. Anton Episcopului și celorlalți participanți, p entru vizita făcută. La rândul său, Episcopul și-a manifestat bucuria și satisfacția pentru ceea ce a văzut vizitând pentru prima dată comunitatea românilor. Cum Episcopul va împlini duminică, 25 ianuarie, 17 ani de la consacrarea sa episcopală, la sfârșit pr. Anton a anticipat această aniversare și i-a făcut urările cele mai cordiale. La urările părintelui s-au unit și credincioșii, cântând "La mulți ani!" și oferind Episcopului un mic cadou. Au urmat apoi fotografiile cu Episcopul și posibilitatea de a vorbi și de a da mâna personal cu el.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1514, Ultimul acces: 2024-02-25 16:19:10