Seara Ecumenica de Rugaciune la Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Seară Ecumenică de Rugăciune la Cluj-Napoca

[2009-01-22]
Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, celebrează ca în fiecare an, împreună cu întreaga lume creștină, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Cu acest prilej, în perioada stabilită, în parohiile Eparhiei, pe lângă rugăciunile zilnice prescrise, s-au organizat programe de rugăciune împreună cu frații din alte Biserici. La nivel eparhial, marți 20 ianuarie, în capela "Sfântul Iosif" din Piața Cipariu, a fost organizată o Seară Ecumenică de Rugăciune, la care au fost invitați reprezentanți ai diferitelor confesiuni creștine din Cluj-Napoca, aflăm de pe BRU.ro.
Au fost prezenți mulți credincioși, preoți din parohiile clujene și surori din Congregația Maicii Domnului și din Ordinul "Sfântului Vasile cel Mare". Întâlnirea a fost deschisă printr-un oficiu d e rugăciune care a inclus citirea textului biblic de referință, - Ezechiel 37, 15-28 - urmat de cuvântul Mons. Mihai Todea, Vicar General Eparhial. A fost transmis salutul și binecuvântarea Preasfinției Sale Florentin, Episcop de Cluj-Gherla, aflat în aceste zile la Roma. În continuare, au fost invitați la cuvânt toți invitații acestei seri ecumenice. Materialul de pe BRU.ro prezintă pe scurt fiecare intervenție. Autorii lor au fost, după Mons. Todea, pr. Mihai Orban din Ordinul "Societatea lui Isus"; pr. Kovacs Sandor, protopop romano-catolic de Cluj; pr. Kovács Gyula, consilier eparhial al Eparhiei reformate a Ardealului; pr. Ioan Bodea, preot ortodox din Cluj-Napoca; pr. Emil Hosu, preot ortodox din Boiu-Mare, Maramureș; Tiberiu Apolzan, pastor în Biserica Penticostală; Florin Țârlea, reprezentant al Ordinului Cavalerilor Templului din Ierusalim.
În încheiere, pr. Titus Sas, vicar al parohiei "Andrei Mureșanu", cel care a moderat programul serii, a mulțumit participanților, invitând ca toți împreună să facă rugăciunea zilei propusă de Bisericile din Coreea, după care s-a dat "salutul păcii"- moment de strângere a mâinilor și de frățească comuniune. Agapa fraternă pregătită de organizatori, a fost un nou prilej de împărtășire și întărire a prieteniilor deja existente. După anul 1998, Seara Ecumenică s-a organizat anual în Cluj-Napoca, fiind de fiecare dată o încununare a programelor din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitate Creștină.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1588, Ultimul acces: 2024-03-27 10:52:39